Президент доручив передати МКІП приміщення для музейно-культурного центру Марчука

Президент доручив передати МКІП приміщення для музейно-культурного центру Марчука

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський доручив Державному управлінню справами передати нежитлові будинки за адресою на вул. Володимира Винниченка до сфери управління Міністерства культури та інформаційної політики для створення музейно-культурного центру сучасного мистецтва Івана Марчука.

Як передає Укрінформ, відповідний указ оприлюднений на сайті глави держави.

«Погодитися з пропозицією Міністерства культури та інформаційної політики України та Державного управління справами щодо передачі нежитлових будинків, розташованих за адресою: м. Київ, вул. Володимира Винниченка, 10, що перебувають в управлінні Державного управління справами, до сфери управління Міністерства культури та інформаційної політики України для створення музейно-культурного центру сучасного мистецтва Івана Марчука», - йдеться у документі.

Кабінету Міністрів України та Державному управлінню справами Президент доручив забезпечити передачу в установленому порядку об'єктів державної власності з управління ДУС до сфери управління МКІП. Уряд також має опрацювати питання щодо створення музейно-культурного центру сучасного мистецтва Івана Марчука як державного закладу з віднесенням його до сфери управління Міністерства культури та інформаційної політики України, забезпечити виконання необхідних робіт для належного облаштування центру, його ефективного функціонування і розвитку.

Читайте також: На Тернопільщині створюють музей Івана Марчука

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 11 червня 2021 року підписав указ №232/2021 "Про створення музейно-культурного центру сучасного мистецтва Івана Марчука". Таким чином глава держави підтримав ініціативу представників творчої спільноти щодо створення у місті Києві музейно-культурного центру сучасного мистецтва, де будуть представлені роботи відомого художника.

Згідно з документом, Кабінет Міністрів разом з представниками творчої спільноти мав розробити у місячний строк концепцію музейно-культурного центру та план заходів з його створення.

Документом доручено Державному управлінню справами забезпечити проведення відповідних робіт з реконструкції (ремонту) будівель, розташованих за адресою: м. Київ, вул. Володимира Винниченка, 10, для створення центру та опрацювати питання щодо їх передачі до сфери управління Міністерства культури та інформаційної політики.

Іван Марчук 10 січня оприлюднив у соціальній мережі проєкт концепції свого музейно-культурного центру сучасного мистецтва.

Іван Марчук – народний художник України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, почесний громадянин міст Києва та Тернополя, член Золотої гільдії Римської академії сучасного мистецтва. 2007-о року потрапив до рейтингу “100 найвизначніших геніїв сучасності”, який уклала британська газета The Daily Telegraph.

У доробку майстра близько 5000 картин, які є на всіх континентах світу. За півстоліття творчої діяльності він провів понад 150 монографічних та 50 колективних виставок.

12 травня художнику виповниться 86 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-