В Естонії російськомовне радіо відмовляється від пісень «z-виконавців»

В Естонії російськомовне радіо відмовляється від пісень «z-виконавців»

Укрінформ
Естонське російськомовне «Радіо 4» більше не ставитиме в ефір пісні російських виконавців, які підтримують напад рф на Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ERR.

«Ми ухвалили таке внутрішньоредакційне рішення. Зараз думки російських знаменитостей можна знайти у відкритому доступі – у соціальних мережах, наприклад. Хтось висловив підтримку війні, хтось навпаки висловив гнів, біль, лють щодо війни. Ті, хто активно підтримує прокремлівську позицію, у нашому ефірі більше не звучать», – розповіла головний редактор «Радіо 4» Юлія Балій.

Важливим чинником для внесення в стоп-лист була також участь у пропагандистському концерті в Лужниках 18 березня на підтримку дій російської влади. «Було нескладно подивитись, хто на ньому виступав. Цих музикантів зі свого плейлиста ми, гадаю, виключили назавжди», - пояснює Балій.

Читайте також: Естонія заборонила в'їзд на 5 років Кіркорову та Гагаріній

За її словами, список виконавців, чиї пісні опинилися під забороною «Радіо 4», поповнюватиметься. Наприклад, ще недавно в ефірі звучав гурт Uma2rman, але з'ясувалося, що він став учасником «всеросійського музично-патріотичного марафону zа росію».

«Спочатку ця група була нейтральною. Але тепер доведеться додавати їх до нашого списку. Нічого не вдієш. З другого боку, наприклад, гурт Бі-2 вчора відмовився виступати в Омську на тлі плакату "zа президента!" Літера z зараз під забороною в Естонії, а в росії, навпаки, - на кожному кроці. Концерт у результаті не відбувся. Така позиція також є. І вона гідна», - зазначила головний редактор медіа.

«Радіо 4» входить до складу Естонської національної телерадіомовної корпорації та має серед російськомовних медіаканалів країни найбільшу аудиторію.

Читайте також: Естонія заборонила ворожу символіку на 9 травня по всій країні

24 лютого росія почала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог чинить масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл.

ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинять спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Після початку війни проти росії було запроваджено масштабні санкції з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-