У Литві відбудеться фестиваль української драматургії

У Литві відбудеться фестиваль української драматургії "Ми – Україна'22"

Укрінформ
Російський драматичний театр Литви (РДТЛ), про можливість перейменування якого зараз точаться дискусії, готує фестиваль «Ми - Україна'22».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi з посиланням на головного режисера театру, уродженця української Умані Володимира Гурфінкеля.

«Ми ініціюємо проект «Ми – Україна'22», оскільки хочемо почути серце України та власними мистецькими засобами розкрити ці почуття литовському глядачеві», - сказав Гурфінкель.

За його словами, зараз для кожного театрального діяча увага та підтримка України є такими важливими, що цього року щорічний фестиваль РДТЛ вирішено присвятити українській творчості. Фестиваль запропонує глядачам ознайомитися з класичною та сучасною українською драматургією, театром та актуальними мистецькими явищами.

Читайте також: Завтра в Ірпені на підтримку України виступить видатний піаніст Даріус Мажинтас

Згідно з наявним графіком, до 17 травня театральна комісія відбере п'ять найцікавіших ідей для можливих постановочних ескізів. Публічна презентація п'яти ескізів, підготовлених протягом місяця, перед комісією та глядачами відбудеться 28-29 червня. З них буде обрано переможця фестивалю, який стане новою виставою в репертуарі РДТЛ.

Також у Вільнюсі 25 квітня стартував І Тиждень мистецьких акцій на підтримку України. Танцювальна організація Be kompanijos та численна група митців 25-30 квітня проведе 9 акцій.

І, нарешті, 4 травня відома українська гіп-гоп- та реп-виконавиця Alyona Alyona проведе концерт у Вільнюсі, під час якого збиратимуть допомогу для України.

Усі ці події проводяться на тлі повномасштабного вторгнення росії в Україну, яке розпочалося 24 лютого.

Фото:  Delfi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-