У Варшаві проходять спецпокази знакових для українського кіно фільмів

У Варшаві проходять спецпокази знакових для українського кіно фільмів

Укрінформ
У межах благодійного кіномарафону CinemAid Ukraine Charity Film Marathon у Варшаві 9 квітня розпочалися спеціальні покази фільмів, що стали знаковими для українського кіно. 

Як передає Укрінформ, за повідомленням пресслужби Держкіно, покази продовжаться і 10 квітня.

Фільми демонструються українською мовою з польськими субтитрами. Покази відбуваються в кінотеатрі Kinoteka Multiplex у Варшаві (Палац Культури і Науки, Plac Defilad 1).

Зібрані кошти будуть перераховані на три напрямки: до фонду "Повернись живим", на підтримку кіноіндустрії країни під час війни, на допомогу постраждалим від війни кінематографістам та їхнім сім'ям.

Також під час марафону відбудуться благодійні покази українських фільмів на онлайн-платформі mojeekino.pl (перегляд доступний на території Польщі).

Подія відбувається під патронатом Посольства України у Польщі. Організатори заходу – Державне агентство України з питань кіно, кінофестиваль Ukraina! Festiwal Filmowy, Польський інститут кіно та кінотеатр Kinoteka.

Зокрема, у суботу, 9 квітня, о 18.00 демонструватиметься фільм "Додому" Нарімаан Алієва. Світова прем'єра стрічки відбулася на 72-му Каннському міжнародному кінофестивалі, де картина брала участь в конкурсній програмі "Особливий погляд". На 10-му Одеському МКФ фільм здобув Гран-прі, у 2019 році стрічку було висунуто від України на здобуття премії "Оскар".

О 20:00 запланований показ фільму "Із зав'язаними очима" режисера Тараса Дроня. Картину визнано найкращим фільмом конкурсу перших і других фільмів (Competition 1–2) Варшавського кінофестивалю, де відбулася світова прем’єра стрічки.

У неділю, 10 квітня, о 13:00 покажуть "Погані дороги" Наталки Ворожбит. Стрічка стала призером 77-го Венеційського міжнародного кінофестивалю, у 2021 році картину було висунуто Україною на здобуття премії "Оскар".

О 15:00 демонструватиметься "Щедрик" Олесі Моргунець-Ісаєнко. Після перегляду відбудеться зустріч із другою режисеркою картини Анастасією Атаманчук та акторами Томеком Собчаком та Поліною Громовою.

На 18:00 запланований показ "Атлантиди" Валентина Васяновича. Фільм здобув перемогу в офіційній конкурсній програмі "Горизонти" 76-го Венеційського міжнародного кінофестивалю. У 2020 році картину було висунуто на премію "Оскар" від України.

О 20:00 відбудеться показ фільму "Черкаси" Тимура Ященка. Фільм отримав Приз глядацьких симпатій на 5-му фестивалі Ukraina! Festiwal Filmowy у Варшаві. Після показу відбудеться зустріч із режисером стрічки Тимуром Ященком.

Читайте також: Дуда: Потрібен новий План Маршалла для України

Як повідомляв Укрінформ, CinemAid Ukraine Charity Film Marathon розпочався 31 березня у столиці Туреччини Анкарі показом фільму Михайла Іллєнка "Толока".

CinemAid Ukraine Charity Film Marathon – серія показів українського кіно за кордоном на підтримку України. Благодійний кіномарафон ініційований Деркіно спільно з Українською кіноакадемією, Асоціацією "Дивись українське", Українською Кіноасоціацією, ГО "УкрКіноФест", ГО "Спілка підприємців теле та кіноіндустрії", ГО "Нарешті", БО БФ "Двері" та ГО "Центр розвитку креативних індустрій".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-