Проєкт

Проєкт "Поезія Вільних" уже набрав понад 10 тисяч заявок - Ткаченко

Укрінформ
Проєкт Міністерства культури та інформаційної політики, Держмистецтв та волонтерів "Поезія Вільних" уже перетнув показник у 10 тисяч заявок.

Як передає Укрінформ, про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив у Телеграмі.

"Цю величезну кількість творів написали українські та іноземні поети з початку війни в Україні. Не дивлячись на жахи війни, 80% із написаного – оптимістичні вірші, з вірою в перемогу нашої держави. А те, що пишуть поети – часто відображає думку суспільства. Так історично склалось", - зауважив міністр.

За словами Ткаченка, 10 тисяч віршів – це 7 270 151 символ або приблизно 1 320 000 слів. Над модеруванням, редагуванням та корекцією цієї вражаючої кількості творів щоденно працюють 27 волонтерів. "До речі, вірші надсилали вже 7 різними мовами, а отже, проєкт можна сміливо називати міжнародним", - додав він.

Із найкращих творів сформують збірку, яка вийде друком за підтримки МКІП.

Долучитися до проєкту можна за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, МКІП, Держагентство України з питань мистецтв та волонтери створили нацпортал "Поезія Вільних", де кожен може поділитися своїми творами, які навіяла війна.

Читайте також: Віталія Грицак, пісня якої не дає спати ворогам

Із 24 лютого триває масштабне російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-