У Лівані відбувся благодійний концерт на підтримку України

У Лівані відбувся благодійний концерт на підтримку України

Фото, відео
Укрінформ
В амфітеатрі Абухатер у Бейруті з метою збору коштів на підтримку України відбувся благодійний концерт «Від Бейрута до Києва», організований Посольством України у співпраці з «Громадою українців Лівану» та «Клубом випускників українських ВНЗ».

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України в Лівані.

У своєму вступному слові Посол України в Лівані Ігор Осташ порівняв жахіття війни, які пережили ліванці, зі страшними наслідками російської агресії в Україні.

Спеціально для цієї події було підготовлене відео (режисер Станіслав Литвинов), у якому було зображено зруйновані пам’ятки культури в Лівані та втрачена культурна спадщина в Україні.

Особливу увагу було сфокусовано на тому, як українці захищають свої пам’ятки в Києві, Харкові, Одесі, Львові.

У ролику було використано популярну пісню ліванської співачки Файруз «Лі Бейрут» та «Мелодія» Мирослава Скорика.

Головною подією вечора став виступ українсько-ліванської піаністки Тетяни Примак Хурі, випускниці Київської музичної академії імені Чайковського та дружини відомого ліванського композитора Гутафа Хурі.

У концерті прозвучали: українська рапсодія «Думка-Шумка» Миколи Лисенка та його ж «Мрія на солодкім меду», «Impromptu» Франца Шуберта, «Аппасіоната» Ференца Ліста, «Мелодія» Мирослава Скорика, етюди та ноктюрни Фредеріка Шопена, а також один з 11 етюдів Віктора Косенка в стилі давніх танців під назвою «Courante».

На біс піаністка виконала твір Скарлатті. Публіка аплодувала стоячи. На завершення концерту всі учасники дійства разом виконали гімн «Ще не вмерла України…».

Концерт був організований Посольством України в Лівані у співпраці з «Громадою українців Лівану» та «Клубом випускників українських ВНЗ».

Нагадаємо, у березні у столиці Лівану відбувся автопробіг на підтримку України, після якого активісти та працівники Посольства розгорнули на Площі Мучеників 30-метровий синьо-жовтий прапор.

Також у березні музей Сюрсок у Бейруті підсвітили у кольори українського прапора на знак підтримки України.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Посольство України в Лівані

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-