Україна візьме участь у Лондонському книжковому ярмарку

Україна візьме участь у Лондонському книжковому ярмарку

Укрінформ
Україна 5-7 квітня буде представлена на Лондонському книжковому ярмарку національним стендом під гаслом «Війна росії з Україною – не вигадка, час діяти».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Український інститут книги.

«Поки українська армія продовжує захищати кожен шматочок української землі, кожного мирного жителя та сам дух свободи й демократії у світі, українська та світова видавничі спільноти виступають за наші цінності тут, на Лондонському книжковому ярмарку з 5 по 7 квітня», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що цьогоріч Україна представлена на ярмарку національним стендом, який має фокус на науково-популярну літературу. Мета – презентувати ті видання, які б допомогли зрозуміти Україну, її давню і новітню історію та культуру, а також причини нинішньої війни. Також на українському стенді будуть історії тих представників літературно-видавничої спільноти, які зараз на передовій або розмірковують про свій досвід тимчасового переїзду

Зокрема, відвідувачі ознайомляться з книгами українських видавництв «Чорна гора», «Критика», «Віват», «Якабу», «Комора», «Дух і літера», «Темпора», «Українер», «Портал», «Їжакультура», «Артбук», «Віхола», «Видавництво Старого Лева», «Книголав», «Родовід», а також закордонних партнерів – The Ukrainian Research Institute at Harvard University (HURI), Academic Studies Press.

Крім того, зможуть взяти участь у програмах Українського інституту книги для перекладачів (програма підтримки перекладів Translate Ukraine 2021 та перекладацька премія, заснована УІ, ПЕН та УІК Drahomán Prize), а також переказати допомогу на друк книжок для дітей українських біженців.

Організатори українського стенду - Міністерство культури та інформаційної політики України, Український інститут книги, Український інститут, PEN-Центр, Книжковий Арсенал, BppkForum.

Участь України у Лондонському книжковому ярмарку стала можливою завдяки партнерству з British Council Ukraine у межах Сезону культури Велика Британія/Україна 2022, а також за підтримки Посольства України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії.

Як повідомлялося 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-