МКІП пропонує ЮНЕСКО перенести 45-ту сесію з Казані до Львова

МКІП пропонує ЮНЕСКО перенести 45-ту сесію з Казані до Львова

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики України закликає перенести 45-ту сесію ЮНЕСКО з Казані до Львова.

Про це у Телеграмі написав очільник МКІП Олександр Ткаченко, передає Укрінформ.

За словами міністра, росія у своїх цілях бачить фізичне та історичне знищення України, бомблячи та обстрілюючи культурні та архітектурні пам’ятки.

«Вкотре звернувся до ЮНЕСКО із закликом перенести 45-у сесію з Казані до Львова. Російська федерація, яка своїми руками цинічно зносить все на своєму шляху, не може бути організатором сесії та учасником організації!» - наголосив Ткаченко.

Він нагадав, що в росії культура стала політичним інструментом: актори, режисери, музичні виконавці стають рупорами кремлівської пропаганди, а на культурних будівлях вивішують символ російської агресії «Z».

«Культура – це простір свободи, натхнення, правдивого свідчення та глибокого осмислення, а не пропаганда самозвеличення, жорстокості та приниження гідності іншого. Вона не про вибудовування спотворених уявлень про світ на догоду злочинному політичному режиму, і не про криві дзеркала, у яких правда не має жодного значення», - переконаниц очільник МКІП.

Як повідомляв Укрінформ, 18 березня міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко разом з міністрами культури ЄС звернулися до ЮНЕСКО щодо скасування проведення 45-ї сесії Комітету всесвітньої спадщини в Казані та перенесення її до Львова.

На спеціальній платформі МКІП підтверджено понад 100 випадків пошкодження російськими загарбниками об’єктів культурної спадщини України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-