У МКІП побажали працівникам театру сили духу і терпіння пережити війну рф проти України

У МКІП побажали працівникам театру сили духу і терпіння пережити війну рф проти України

Укрінформ
У Міністерстві культури та інформаційної політики побажали працівникам театру сили духу і терпіння пережити складні часи для України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у привітанні з нагоди Міжнародного дня театру у Телеграм-каналі МКІП.

Щорічно 27 березня з 1962 року відзначається Міжнародний день театру. Він був заснований у Відні на конгресі Міжнародного інституту театру при ЮНЕСКО.

"Кожен, хто хоча б раз був в театрі, не залишається байдужим до цього виду мистецтва. Адже де ще можна пережити стільки емоцій, плакати й сміятись, приміряти безліч облич, прожити життя улюблених персонажів", - зазначають у МКІП.

Театральне мистецтво ніколи не втратить своєї популярності, бо несе не тільки ідеї гуманізму і добра, а ще й формує естетичний смак, розширює кругозір. Крім того, театр дарує особливу атмосферу свята, якої нам так не вистачає у буденному житті. Навіть під час війни.

Сьогодні працівники театрів волонтерять, допомагають Збройним силам, ставлять вистави в бомбосховищах. Будівлі театрів перетворилися на тимчасові прихистки для переселенців. Працівники театрів готують їжу, а кравчині театрів шиють одяг для наших бійців. Ніколи ще глядачі та люди мистецтва не були такими близькими.

Міжнародний день театру – це свято всіх працівників театру. Бо цю магію створюють разом актори, режисери-постановники, продюсери, звукоінженери, сценаристи, світлотехніки, гардеробники та білетери.

У Міністерстві культури та інформполітики побажали всім "сили духу та терпіння пережити складні часи для України. Не втрачаймо віри в добро і світло. Нам скоро гучно святкувати перемогу!".

Як повідомляв Укрінформ, Івано-Франківський національний академічний драматичний театр імені Івана Франка вперше від початку війни відновлює покази вистав на головній сцені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-