Після обстрілів Художнього музею Маріуполя доля його фондів невідома

Після обстрілів Художнього музею Маріуполя доля його фондів невідома

Укрінформ
Ворожі обстріли пошкодили будівлю Художнього музею ім. Архипа Куїнджі у Маріуполі, тепер доля його фондів невідома.

Про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Фонди музею налічували близько 2 тисяч експонатів, зокрема, твори живопису, скульптури. Їх доля наразі невідома”,- йдеться у повідомленні.

Також, зазначають у відомстві, внаслідок ворожого бомбардування було знищено колекцію приватного некомерційного музею ретрокомп’ютерів та приставок, яка налічувала понад 500 експонатів.

За фактом знищення музейних фондів Маріуполя розпочато кримінальне провадження, повідомили в ОГП.

Як повідомляв Укрінформ, у музеї ім. Архипа Куїнджі у Маріуполі зберігалися, зокрема, оригінали робіт українських художників Івана Айвазовського, Миколи Глущенка, Тетяни Яблонської, Михайла Дерегуса та інших.

Російські війська спричинили у Маріуполі найгіршу гуманітарну катастрофу. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Командир полку «Азов» заявив, що у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення зростає щодня, і наразі становить більше трьох тисяч людей.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-