Львівські скульптури одягнули захисну «амуніцію»

Львівські скульптури одягнули захисну «амуніцію»

Фотохроніка війни
Укрінформ
У Львові пам’ятки архітектури захищають від імовірних обстрілів під час повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Загорнуті в захисні матеріали скульптури у центральній частині міста бачила фотокореспондент Укрінформу.

Захисну «амуніцію», зокрема, отримали фігури навколо катедрального собору, фонтани «Нептун», «Амфітріта», «Діана» на площі Ринок.

Скульптури обгортають вогнетривкою тканиною, скловатою, далі – особливою фольгою і насамкінець вдягають на них спеціальні мішки. Як зазначають у міськраді, це не врятує фігури, якщо буде пряме влучання, однак у разі потужної ударної хвилі вони не розіб’ються на шматки і не розлетяться.  

«Львів з 1998 року є у списку світової спадщини ЮНЕСКО. Це центральна частина міста площею приблизно 150 га. Тут розташовані пам’ятки від ХІІІ до ХХ ст., які становлять архітектуру різних періодів, різних архітектурних стилів, а також різних національностей, які історично проживали у Львові, – вірмен, німців, поляків, євреїв, українців. Відтак, ми зараз захищаємо світову спадщину, а не лише українську», – зауважила начальниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко. 

За її словами, до кожного об’єкта підходять індивідуально, адже різного захисту потребують вітражі, скульптури, а деякі необхідно демонтувати і перенести до сховку. Саме тому з каплиці Боїмів зняли статую Ісуса Христа.

Фото: @operativnoZSU

Фото: @operativnoZSU

Усі роботи виконують спільно з місцевими реставраторами.

Нагадаємо, у Львові збережено понад 2500 пам’яток історії та архітектури.

Читайте також: Пам’ятник Дюку в Одесі обклали мішками з піском

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють до житлових будинків українців.

В Україні запроваджено військовий стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: Альона Николаєвич, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-