Україна очікує виключення російських телеканалів з європейських платформ - Ткаченко

Україна очікує виключення російських телеканалів з європейських платформ - Ткаченко

Укрінформ
Україна очікує від ЄС виключення російських телеканалів з європейських платформ мовлення та застосування до них санкцій.

Про це у відеозверненні сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, передає Укрінформ.

"Щодня я маю розмову з міністрами та комісарами ЄС. Зокрема ми лобіюємо питання відключення російських пропагандистських каналів від європейської платформи, і натомість заміни їх мовлення українськими телеканалами, які виробляють наші приватні та державні кампанії. Наразі, що ми очікуємо від ЄС, - виключення російських каналів з європейських платформ, негайного застосування тих санкцій, які прийняв наш уряд до всіх телеканалів держави-агресора та всіх "видатних" пропагандистів, припинення всіх рекламних виплат на користь держави-агресора, розірвання рекламної співпраці компаній ЄС з російськими пропагандистськими ресурсами, підтримку трансляції українського об'єднаного телеканалу UA Разом", - сказав Ткаченко.

Міністр додав, що світ не вірить в брехню кремля, і ми маємо цим скористатися.

Він нагадав, що Міністерство культури та інформаційної політики співпрацює з приватним медіабізнесом, аби протидіяти російській дезінформації.

"Ютуб уже заблокував трансляцію кількох російських пропагандистських каналів, Твіттер заблокував можливість реєструвати акаунти в росії. Мета, тобто Фейсбук колишній, обмежила доступ до каналів russiatoday та Sputnik по всьому світу. Також рекламодавці з росії більше не зможуть створювати або показувати рекламу на своїх платформах в Ютубі", - сказав Ткаченко.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-