Docudays UA збирає кошти для кінематографістів, які фіксують воєнні злочини Росії

Docudays UA збирає кошти для кінематографістів, які фіксують воєнні злочини Росії

Укрінформ
Команда ГО «Докудейз» та фестивалю Docudays UA збирає гроші для українських кінематографістів, які документують події війни в Україні, зокрема фіксують воєнні злочини агресорів.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі кінофестивалю.

«Кінематографісти фіксують воєнні злочини, створюють матеріали для іноземних медіа та майбутніх фільмів, які згодом зможуть надати світові більш проникливий погляд на ситуацію в нашій країні», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, зібрані гроші буде розподілено на першочергові потреби: те, що зараз в особливому дефіциті та є найбільш необхідним для роботи, наприклад, бензин; закупівлю техніки та обладнання, необхідного для роботи: від батарейок та кабелів до жорстких дисків; кошти для надзвичайних ситуацій: якщо хтось з колег опиниться у форс-мажорній ситуації, коли потрібна буде швидка посильна фінансова допомога, йому оперативно виділятимуть з цього фонду від €500 до €1000.

Повідомляється, що переказ можна здійснити на рахунки ГО «Докудейз».

Якщо ви режисер та потребуєте підтримки, можете звʼязатися з координаторами за email-адресами darya.bassel@docudays.ua або sasha.kravchenko@docudays.ua.

Аби отримати підтримку, потрібно: на початку звернення вказати напрямок, за яким необхідна допомога (паливо/техніка/форс-мажор) та коротко описати ситуацію (суму на паливо, список техніки з зазначенням технічних параметрів та кількості, а також уточнення, чи потрібна допомога з закупівлею); додати до повідомлення номер банківської карти та ім’я й прізвище власника картки.

«Допомога надається насамперед українським кінематографістам, які наразі ведуть активні зйомки, беруть участь в організації знімального процесу або обробки відзнятого матеріалу. Координаторам може знадобитися час на перевірку наданої інформації та верифікацію особи. Переказ коштів здійснюється протягом доби (за винятком форс-мажорних ситуацій)», - інформують ініціатори.

Як повідомлялося, у звʼязку з вторгненням Російської Федерації в Україну команда Docudays UA ухвалила перенести 19-й Міжнародний кінофестиваль документального кіно про права людини‘ до скасування воєнного стану та припинення агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-