Український культурний фонд закликає виключити Росію зі складу ЮНЕСКО

Український культурний фонд закликає виключити Росію зі складу ЮНЕСКО

Укрінформ
Український культурний фонд закликає виключити Російську Федерацію зі складу ЮНЕСКО.

Як повідомляється на сайті УКФ, про це розповів виконавчий директор фонду Владислав Берковський в ефірі шведського суспільного мовника SVT, передає Укрінформ.

«Російські окупанти продовжують нещадно знищувати українську культурну спадщину, публічно говорячи, що ніякої української культури не існує і не існувало. Вони продовжують розграбовувати українські музеї, нищити українські театри. Ми закликаємо світову культурну спільноту виключити Росію зі складу ЮНЕСКО, оскільки замість захисту чи відродження матеріальної і нематеріальної культурної спадщини Росія її лише нищить. З агресором не може бути жодних спільних цінностей чи співпраці», - сказав Берковський.

Зазначається, що Український культурний фонд спільно з культурною спільнотою країни продовжує звертатися до міжнародних організацій з вимогою припинити будь-яку співпрацю з РФ.

Як повідомлялося, президент країни агресора Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Україна спрямувала позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-