Apple подала до суду на українського режисера через сатиричний фільм

Apple подала до суду на українського режисера через сатиричний фільм

Відео
Укрінформ
Компанія Apple подала позов до суду через сатиричну стрічку Apple-Man («Яблучний чоловік») незалежного українського режисера Василя Москаленка.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Hollywood Reporter.

У своєму позові Apple заявляє, що глядачі помилково вважатимуть, що фільм Apple-Man асоціюється з самою компанією Apple.

«Ймовірно, споживачі помилково вважатимуть, що торговельний знак (Apple – ред.) заявника є додатковим розширенням відомого бренду Apple», - йдеться у тексті позову.

Читайте також: Суд відмовився закрити справу щодо серіалу Netflix «Королівський гамбіт»

За словами юриста Джеремі Ече, який представляє Москаленка, звичайне англійське слово «аpple» (яблуко) не є власністю компанії Apple, і глядачі не будуть введені в оману.

Він також додав, що український режисер вже у січні дав зрозуміти, що не має фінансових ресурсів продовжувати вирішувати це питання в юридичній площині, а переговори про мирову угоду з Apple поки що зупинилися.

Стрічка Apple-Man («Яблучний чоловік») - це сатиричний фільм, в якому головний герой має надздібність левітувати яблуками. Сам фільм був профінансований через краудфандінгову платформу Kickstarter та зібрав близько 120 тисяч доларів США. Попри назву у стрічці немає жодної згадки компанії Apple чи її продуктів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-