Держуправління справами пояснило, чому не розпочали реконструкцію під центр Марчука

Держуправління справами пояснило, чому не розпочали реконструкцію під центр Марчука

Ексклюзив
Укрінформ
Держуправління справами не отримувало від Кабміну концепції та плану заходів зі створення у Києві музейно-культурного центру сучасного мистецтва Івана Марчука, тому поки не може виконати реконструкцію визначених відповідним указом Президента будівель й передати їх в управління Міністерства культури та інформаційної політики.

Про це йдеться у відповіді ДУС на інформаційний запит Укрінформу.

«Оскільки до Державного управління справами не надходили розроблені Кабінетом Міністрів концепція та план заходів зі створення Центру, неможливо забезпечити виконання завдань, визначених пунктом 3 статті 2 та статтею 3 указу, про що поінформовано відповідні державні органи», - повідомили в Державному управлінні справами.

У ДУС зазначили, що наразі, за інформацією Міністерства культури та інформполітики, порушене питання потребує додаткового опрацювання, зокрема в частині вивчення функціональних можливостей пристосування будівель, у яких планується розташування Центру, та їх передачі з управління Державного управління справами до сфери управління МКІП.

Читайте також: Іван Марчук пояснив, чому забрав свої полотна з музею в рідному селі

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 11 червня 2021 року підписав указ №232/2021 "Про створення музейно-культурного центру сучасного мистецтва Івана Марчука". Таким чином глава держави підтримав ініціативу представників творчої спільноти щодо створення у місті Києві музейно-культурного центру сучасного мистецтва, де будуть представлені роботи відомого художника.

Згідно з документом, Кабінет Міністрів разом з представниками творчої спільноти мав розробити у місячний строк концепцію музейно-культурного центру та план заходів з його створення.

Документом доручено Державному управлінню справами забезпечити проведення відповідних робіт з реконструкції (ремонту) будівель, розташованих за адресою: м. Київ, вул. Володимира Винниченка, 10, для створення центру та опрацювати питання щодо їх передачі до сфери управління Міністерства культури та інформаційної політики.

Іван Марчук 10 січня оприлюднив у соціальній мережі проєкт концепції свого музейно-культурного центру сучасного мистецтва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-