Київський музей костюма та стилю номінували на престижну європейську премію

Київський музей костюма та стилю номінували на престижну європейську премію

Фото
Укрінформ
Приватний музей костюма та стилю Victoria Museum, присвячений міській моді України 1830-1920 років, став одним з номінантів на премію Кращий музей Європи (EMYA) 2022 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «Вечірній Київ».

Зазначається, що в номінанти на премію потрапляють музеї, чия діяльність відповідає високим європейським стандартам і які реалізують «суспільну якість».

«Через пандемію коронавірусу проведення конкурсу було відкладене, що призвело до зростання конкуренції серед музеїв та збільшення кількості учасників. З понад 300 учасників, європейських музеїв, яким не більше 4-х років, номіновано 59», - ідеться в повідомленні.

Як зазначила колекціонерка, засновниця закладу Вікторія Лисенко, те, що Victoria Museum обрали одним з номінантів серед величезної кількості молодих креативних музеїв Європи — це вже перемога.

«Завдяки участі мого музею в цій премії про Україну та нашу історію ми зможемо розказати на всю Європу вже у травні 2022 року, під час оголошення переможців в естонському місті Тарту. Для мене особисто дуже цінно, що приватний музей представлятиме культуру України», - підкреслила вона.

Як повідомляється, Victoria Museum було відкрито у 2017 році. В музеї проходять лекції та екскурсії, квести та майстер-класи для дорослих і дітей, студентів і фахівців сфери дизайну та культури. Через одяг, побутові речі та аксесуари дореволюційного періоду розповідають про високі культурні стандарти тогочасної української інтелігенції.

EMYA — престижна європейська премія, заснована у 1977 році Кеннетом Хадсоном. Україна двічі змагалася за цю премію, востаннє - у 2015 році.

Фото: Victoria Museum

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-