До РФ намагались незаконно вивезти старовинну ікону та автограф Сальвадора Далі

До РФ намагались незаконно вивезти старовинну ікону та автограф Сальвадора Далі

Фото
Укрінформ
На Чернігівщині прикордонники з митниками запобігли спробі незаконного вивезення до РФ валюти та предметів, що мають культурно-історичну цінність.

Про це повідомляє ДПСУ у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Приховані від контролю предмети та кошти виявили під час перевірки автомобіля «Мерседес», який прибув у пункт пропуску «Сеньківка» сьогодні вночі.

Маючи інформацію від оперативних співробітників Чернігівського прикордонного загону про можливе переміщення товарів, що становлять культурну цінність, прикордонники ініціювали поглиблений огляд.

Читайте також: Унікальну ікону хотіли вивезти до Штатів як кухонну дошку - митниця

Оглядова група виявила ікону Андрія Первозванного в срібний ризі, яку водій закріпив клейкою стрічкою на спині під одягом.

Крім того, в автомобілі прикордонники з митниками знайшли незадекларовані 1 670 000 російських рублів та 10 665 доларів США, а також елемент старовинного посуду з тавром «Карл Фаберже» та автограф Сальвадора Далі з сертифікатом.

Наразі обставини порушення з’ясовуються. Автомобіль, валюту та предмети, які, найімовірніше, мають культурно-історичну цінність, тимчасово вилучені митницею. Подальші рішення щодо них прийматимуть після відповідних експертиз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-