В Україні створять історичну драму «Загубити, щоб знайти»

В Україні створять історичну драму «Загубити, щоб знайти»

Укрінформ
Команда продакшену OK Media Company розпочала роботу над сценарієм біографічної історичної драми “Загубити, щоб знайти”.

Про це йдеться в пресрелізі, переданому Укрінформу.

Сценарій художнього фільму розробляється на основі реальної історії про двох іспанських дівчат, дочок міністра, викрадених у 1936 році та депортованих в УРСР. Йосиф Сталін планував використовувати дітей як важіль впливу на владу Іспанії, але все пішло не за планом. Марія та Кармен під чужими іменами назавжди залишилися в Україні, де знайшли свою нову Батьківщину, пережили Другу світову війну. В Іспанію вони так і не повернулися.

Сценарій розробляється за підтримки Українського культурного фонду. Автор ідеї Ігор Висневський (сценарист; режисер фільмів “Інший Франко”, “Слово” та ін.), продюсер Ольга Клименко (повнометражний художній фільм “Позивний Бандерас”, телевізійний серіал “Сага”, короткометражний фільм “Бог простить” та ін).

Читайте також: Вийшов перший тизер фільму «Я, "Побєда" і Берлін» за книгою Кузьми Скрябіна

Продюсер розповіла, як виникла ідея фільму. “Ігор Висневський запропонував познайомитися з пані Людмилою, дочкою Марії, та послухати неймовірну історію її мами. Після зустрічі в мене не виникало сумнівів, що ця історія має право на життя. Ми з творчою командою маємо намір розкрити ще одну малознайому сторінку радянського періоду в історії нашої країни через художнє кіно, засноване на реальних подіях”, - зазначила Клименко.

Творча команда ставить перед собою складні питання: що таке для людини усвідомлення Батьківщини, чи можна її втратити і чи можна знайти в новій країні. Сценарій розробляється методом “сценарної кімнати”, де в команді разом працюють кілька сценаристів, скрипт-доктор, історичний консультант та Людмила Холодняк - дочка однієї з героїнь історії, чия біографія закладена в основу фільму.

Крім Висневського до команди сценаристів увійшли Роман Волосевич (короткометражний фільм “Сумні портрети” отримав гран-прі кінофестивалю KIFF) та Ігор Зайцев (короткометражний фільм “Людина з фотоапаратом” отримав головний приз кінофестивалю “Кінокульт”).

Читайте також: У Бабиному Яру покажуть документальний фільм про масові розстріли євреїв

Зйомки фільму заплановані на 2022–2023 роки. Слідкувати за розвитком проєкту можна на Фейсбук-сторінці.

"Загубити, щоб знайти" (Lose to find) – перший самостійний проєкт OK Media Company. Цю компанію заснувала у грудні 2017 року Ольга Клименко. Серед основних напрямів її діяльності – виробництво кіно- і телевізійних фільмів, телевізійних програм, документальних фільмів, створення аудіовізуальних творів різної спрямованості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-