Перша скрипка Берлінської філармонії дасть концерт у Києві

Перша скрипка Берлінської філармонії дасть концерт у Києві

Фото
Укрінформ
Перша скрипка Берлінської філармонії та всесвітньо відомий соліст-скрипаль Дайшин Кашімото і оркестр New Era Orchestra (Україна) дадуть спільний концерт в Києві.

Про це Укрінформу повідомили організатори.

«Концерт із Кашімото відбудеться 20 жовтня у колонній залі ім. М.В. Лисенка Національної філармонії України. Його було анонсовано на грудень 2020 року в рамках світового святкування великого бетховенського ювілею. Однак через спалах пандемії, карантинні обмеження й закриття кордонів концерт перенесено на 2021 рік», - розповіли організатори.

Візит зіркового скрипаля в Україну є ініціативою арт-директора й диригента оркестру New Era Orchestra Тетяни Калініченко. У програмі концерту у виконанні зіркового соліста та New Era Orchestra звучатимуть Восьма симфонія та Концерт для скрипки з оркестром Людвіга ван Бетховена.

Концерт відбудеться за підтримкою Art Mentor Foundation Lucerne.

Дайшин Кашімото (Японія – Німеччина) - перший концертмейстер Берлінської філармонії та всесвітньовідомий соліст-скрипаль. Виступав з найкращими оркестрами світу, такими як Boston Symphony, Orchestre Nationale de France, Bavarian and Frankfurt Radio Symphony orchestras, Dresden Staatskapelle, Orchestre de la Suisse Romande, Czech Philharmonic тощо.

Читайте також: Капела «Дударик» розпочала святкувати 50-річчя концертом «Oktoberfest по-львівськи»

Кашімото почав грати на скрипці у три роки. Мавши неповних сім років, став одним з найбільш юних учнів в історії Джульярдської школи в Нью-Йорку. З 1990 року навчався у Німеччині в легендарного Захара Брона й закінчив фрайбурзьку Вищу школу музики під проводом Райнера Куссмауля.

З 2009 року є Першим концертмейстером і солістом Берлінської філармонії. Музикант співпрацює з найвідомішими диригентами сучасності, зокрема як соліст виступав під орудою Саймона Реттла та Андриса Нельсонса. Грає на скрипці Гварнері 1674 року.

New Era Orchestra - незалежний оркестр України, заснований у 2007 році. Відомий своїми інноваційними й часто несподіваними концертними програмами, зокрема, New Era Orchestra першим в Україні виконав прем'єри творів топових композиторів сучасності.

Читайте також: Концерт, виставки та майстер-класи: що підготував цьогоріч Kyiv Klezmer Festival

У 2018 році оркестр брав участь у топовому музичному фестивалі Septembre Musical in Montreux & Vevey у Швейцарії, де вперше за 73 роки його існування гідно представив Україну, ставши справжнім українським проривом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-