Карпатський симпозіум: скульптори представили дев’ять робіт

Карпатський симпозіум: скульптори представили дев’ять робіт

Фото
Укрінформ
На Свалявщині презентували результати 9-го міжнародного Карпатського скульптурного симпозіуму, їх подарують громадам Закарпаття.

Про це у Фейсбуці повідомили в Департаменті Закарпатської ОДА, передає Укрінформ.

Зазначається, що симпозіум стартував на початку вересня, і протягом двох тижнів на Закарпатті працювали семеро скульпторів зі світовим ім'ям - митці з Туреччини, Ірану, Бельгії, Білорусі, Ізраїлю, Боснії та України.

На Закарпатті представили 9 скульптур за результатами міжнародного Карпатського симпозіуму / Фото: Департамент культури Закарпатської ОДА

За словами організатора симпозіуму, скульптора Петра Матла, цьогоріч на участь у симпозіумі надійшло понад 40 заявок від митців з усього світу. Тематика симпозіуму – «Нове дихання».

За інформацією Департаменту культури ОДА, після презентації одна з робіт залишиться тут, а інші стануть частиною скульптурного парку, який планують відкрити у наступному році у Чинадієві. За задумом проєкту, реалізовані скульптури передаються громадам області. За 9 років існування симпозіуму подаровано вже понад 60 скульптур.

Читайте також: На Прикарпатті відкрили експозицію сакральних скульптур, які потребують реставрації

На презентації скульптур директор Департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської ОДА Євген Тищук вручив скульптору-монументалісту, члену Національної спілки художників України та голові ГО «Про-Арте Мукачево» Петру Матлу почесну грамоту за вагомий внесок у розвиток образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва області, зміцнення міжнародних творчих зв’язків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-