Два українських проєкти відібрали до кіноринку фестивалю Film Festival Cottbus

Два українських проєкти відібрали до кіноринку фестивалю Film Festival Cottbus

Укрінформ
Два українські фільми, що створюються за підтримки Держкіно, відібрано до участі в авторитетному європейському кіноринку Connecting Cottbus, який проводиться під час фестивалю у німецькому Котбусі – Film Festival Cottbus.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держкіно.

“Картина Марини Ер Горбач "Клондайк" буде представлена у секції work in progress cocoWIP 2021, а кінопроєкт Нарімана Алієва "ORTALAN" – у секції пітчингів cocoPITCH 2021”,- ідеться в повідомленні.

Як зазначається, авторська соціальна драма режисерки, авторки сценарію та продюсерки Марини Ер Горбач "Клондайк" розповідає про три дні з життя родини, яка опинилася перед складним вибором: чи можуть близькі люди з різним минулим іти у спільне майбутнє. Однією з драматургічних ліній фільму є події, пов’язані з катастрофою літака МН-17 в липні 2014 року.

Головні ролі у фільмі виконали Оксана Черкашина, Сергій Шадрін і Олег Щербина. Виробництво компанії "KEDR FILM". Кінопроєкт є одним з переможців Одинадцятого конкурсного відбору Держкіно. У травні цього року стрічка стала одним із двох проєктів, які підтримала Туреччина в категорії міжнародної копродукції.

Читайте також: Українські кіностудії є сервісними, тому не можуть бути державними – Ткаченко

У пресслужбі повідомляють, що кінопроєкт Нарімана Алієва "ORTALAN" присвячений трагічним подіям, які відбувалися в Криму у травні 1944 року – депортації кримських татар. За сценарієм, юнак Ісмаїл, повернувшись із гір у рідне село Орталан, зустрічає його порожнім. Розгублений, він вирушає на пошуки своєї сім’ї та відповідей.

Виробник: ТОВ "ФОРФІЛМЗ", продюсери – Володимир Яценко та Анна Соболевська. Проєкт став одним із переможців Сімнадцятого конкурсного відбору Держкіно. Зйомки картини заплановано на літо 2022 року.

Film Festival Cottbus відбуватиметься з 2 до 7 листопада 2021 року. Connecting Cottbus (COCO), який традиційно проходить під час фестивалю – це один із найвпливовіших ринків копродукції, що орієнтується на кіно Східної Європи. Цьогоріч до участі відібрано 19 кінопроєктів. Кіноринок пройде онлайн 3-5 листопада 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-