Львівська галерея мистецтв випустила колекційний двомовний каталог

Львівська галерея мистецтв випустила колекційний двомовний каталог

Відео
Укрінформ
Вийшов друком найповніший каталог «Львівська національна галерея мистецтв імені Б. Г. Возницького», який презентують на 28 Bookforum у Львові.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив завідувач сектору комунікації та зв'язків з громадськістю ЛНГМ ім. Б. Г. Возницького Василь Мицько.

«Це унікальне видання – колекційний фоліант, п’ятий том у знаковій серії «Державні зібрання України». Робота над обширним двомовним каталогом Львівської галереї мистецтв розпочалася ще за життя Бориса Возницького і тривала всі ці роки. Над підготовкою видання сумлінно та самовіддано пліч-о-пліч трудились і видавнича група – засновники серії Олексій Данілов, Михайло Андреєв, художник Євген Матвєєв – і наші музейники», - зазначив Мицько.

Він розповів, що понад 500 сторінок з ілюстраціями знайомлять зі знаковими творами з експозицій Музею європейського мистецтва XIV-XVIII ст. у Палаці Потоцьких, Музею європейського мистецтва XIХ-XХI ст. у Палаці Лозинського, Музею Івана Георгія Пінзеля, Музею модерної скульптури Михайла Дзиндри, Олеського та Золочівських замків. Також грандіозна мистецька збірка галереї представлена і творами з фондів графіки та стародруків, фонду Ярослави Музики. У цьому виданні є також нагода розгледіти деталі інтер’єру та екстер’єру Каплиці Боїмів у Львові, яка є одним із музеїв галереї.

Читайте також: У Львові вперше в Україні представили премєру опер Бортнянського

Подарункове видання містить книжку із двома шовковими лясе, нумерований сертифікат, футляр і коробку.

За словами речника, першим від Львівської галереї в подарунок каталог отримав Вселенський патріарх Варфоломій під час свого недавнього візиту в Україну. Найбільше його вразили скульптури Івана Георгія Пінзеля.

Презентація колекційного видання відбудеться на 28 BookForum у Львові, який стартує 15 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-