На Вінниччині стартує міжнародний фестиваль імені Петра Чайковського та Надії фон Мекк

На Вінниччині стартує міжнародний фестиваль імені Петра Чайковського та Надії фон Мекк

Афіша
Укрінформ
На Вінниччині у вівторок, 31 серпня, розпочинається XVIII міжнародний фестиваль ім. П.І. Чайковського та Н.Ф. фон Мекк.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила начальник управління культури та креативних індустрій Вінницької ОДА Ольга Дернова.

«Це вже буде вісімнадцятий фестиваль ім. П.І. Чайковського та Н.Ф. фон Мекк. Цього року він через пандемію коронавірусу проходить не навесні, як завжди, а у змінені строки і в дещо іншому форматі. Незмінними ж залишаються концепція і розмах фестивалю: буде багато репертуарних прем'єр і учасники – це all stars української академічної сцени. Як завжди, буде грандіозне закриття фестивалю у форматі open-air в Браїлові», - повідомила Дернова.

За її словами, фестиваль розпочнеться в обласному центрі із концерту Симфонічного оркестру Вінницької філармонії ім. Миколи Леонтовича під керівництвом музичного директора проєкту, заслуженого діяча мистецтв України та культури Польщі Георгія Куркова, у колаборації з зіркою молодої генерації української фортепіанної школи Антонієм Баришевським (Київ).

Другого фестивального дня, 1 вересня, на гостей чекає виступ ансамблю баяністів-віртуозів AKKO QUARTET (Київ). 2 вересня у фестивальній програмі - популярні танці усіх епох – від барокової чакони до актуального танго у виконанні Академічного камерного оркестру «Арката» та заслуженого артиста України Назарія Пилатюка (скрипка, Львів).

3 вересня відбудеться вокальний вечір «Ніч Чайковського» у форматі салону-концерту. Глядачі побачать театралізоване дійство у виконанні солістів Вінницької філармонії, Подільського камерного хору «Леонтович-капела» і спеціального гостя – соліста Одеського національного академічного театру опери та балету, лауреата Міжнародних конкурсів Юрія Дудара (баритон).

Передостаннього фестивального дня у межах Всеукраїнського гастрольного туру до 30-річчя Незалежності України відбудеться урочистий концерт Національного заслуженого академічного симфонічного оркестру України.

Читайте також: Чернігівський філармонійний центр відкрив сезон концертом з американським диригентом

Фінальне дійство фестивалю - «Чайковський Musikday» у форматі open-air пройде 5 вересня на території колишньої садиби меценатки Надії фон Мекк, яка підтримувала композитора. Нині там розташований єдиний в Україні музей Чайковського, який є структурним підрозділом Вінницького обласного краєзнавчого музею. Головною мистецькою подією закриття фесту стане легендарний балет Чайковського «Лебедине озеро» у виконанні Академічного симфонічного оркестру Хмельницької обласної філармонії, Українського балетного театру «Прем’єра» і солістів Львівського національного театру опери та балету ім. С. Крушельницької.

Також на глядачів чекає мистецький проєкт «Вокальні універсалії», який презентують Академічний камерний оркестр «Арката», Подільський камерний хор «Леонтович-капела», квартет «Експромт», відомі вітчизняні співаки – виконавці класичних творів, а також переможець талант-шоу Олександр Онофрійчук. Спеціальний гість проєкту – лауреат Національної премії України ім. Т.Г. Шевченка, народний артист України Анатолій Кочерга (бас).

Додатково до основної програми в рамках фестивалю демонструватимуть кіно просто неба, працюватимуть історичні фотозони, виставки образотворчого мистецтва, музичних інструментів з фондів обласного краєзнавчого музею, а також поетичні локації, майстер-класи з хореографії, містечко для дитячих розваг, фудкорти тощо.

Фото: filarm.vn.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-