Чернігівський філармонійний центр відкрив сезон концертом з американським диригентом

Чернігівський філармонійний центр відкрив сезон концертом з американським диригентом

Фото
Укрінформ
Чернігівський обласний філармонійний центр фестивалів та концертних програм відкрив новий, 78-й сезон, виступом свого симфонічного оркестру під керівництвом диригента із США Мішеля Галанте.

Про це повідомила пресслужба філармонійного центру, передає Укрінформ.

"Мішель Галанте, як і кожен диригент, має свої особливості, що роблять його унікальним. Він впорався з важкою програмою, і наша співпраця корисна й оркестру, і диригенту", - прокоментував подію художній керівник та головний диригент оркестру "Філармонія", заслужений діяч мистецтв України Микола Сукач.

Чернігівський філармонійний центр відкрив концертний сезон / Фото: Facebook

Зазначається, що перший концерт нового сезону відбувся в неділю ввечері. Перед його початком артисти та глядачі вшанували пам’ять полеглих захисників України, а потім музиканти зіграли твори Бетховена, Дворжака, Чайковського. Під орудою Галанте чернігівський оркестр виконав програму віртуозно, хоча працював з ним уперше.

Читайте також: Чернігівський муздрамтеатр відкриває сезон і готує 5 прем’єр

У філармонійному центрі додали, що ім’я Галанте - знане у музичному світі. Як диригент він працював із багатьма оркестрами в Америці, Канаді, країнах Європи. Також музикант має чимало нагород і відзнак як композитор і піаніст. Любителям музики добре відома його робота у складі Argento Chamber Ensemble - колективі, орієнтованому на новітню класичну музику.

Нова зустріч з американським маестро в Чернігові відбудеться 2 вересня. Разом із ним оркестр "Філармонія" зіграє твори Рахманінова та Чайковського. Фортепіанні партії виконуватиме Олег Полянський з Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-