Президент вшанував пам'ять Богдана Ступки

Президент вшанував пам'ять Богдана Ступки

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вшанував пам'ять актора Богдана Ступки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

У 80-ту річницю від дня народження видатного українського актора, громадського та державного діяча, Героя України Богдана Ступки встановили кошик квітів від Президента Зеленського до меморіальної дошки-горельєфа на вулиці Марії Заньковецької, 1/3 у Києві, де мешкав актор.

«Богдан Ступка – актор з великої літери. Митець, який мав неперевершений талант від Бога, неймовірну харизму та надзвичайну працелюбність. На сцені – великий майстер, у житті – глибока й мудра людина, яка вражала своєю людяністю», – заявив Зеленський.

За його словами, Ступка був справжнім патріотом України та створив яскраві образи, які повертають українцям національну пам’ять і гордість за свою історію.

«Богдан Ступка – фігура світового масштабу. Його ім’я знає європейська культурна сцена. Богдан Сильвестрович казав: «Мрією мого життя було, щоб українська культура стала відома в цілому світі. Мрії повинні збуватися, і я щасливий, що маю можливість сприяти цьому». Переконаний, цю мрію Богдана Сильвестровича маємо продовжувати втілювати спільними зусиллями», – заявив Президент.

Читайте також: Зеленський вшанував пам’ять Івана Франка

Як повідомляв Укрінформ, у день 80-річчя від дня народження легендарного українського актора Богдана Ступки на будинку, де він мешкав по вул. Заньковецькій, 1/3, поруч із театром імені Івана Франка, відкрили меморіальну дошку-горельєф.

Ступка народився 27 серпня 1941 року в смт Куликів Львівської області. Помер у Києві 22 липня 2012 року.

Фото: www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-