«Кіновернісаж просто неба» завершиться показом фільмів Ірини Цілик і Наталки Ворожбит

«Кіновернісаж просто неба» завершиться показом фільмів Ірини Цілик і Наталки Ворожбит

Укрінформ
Фестиваль «Кіновернісаж просто неба» в столичному парку Шевченка 25 серпня завершує свою програму, розпочату у червні. 

Про це Укрінформу повідомили в UP UA STUDIO, що є організатором фестивалю.

«Закриє Кіновернісаж 25 серпня фільм «Земля блакитна, ніби апельсин» режисерки Ірини Цілик, що виграв приз за режисуру на кінофестивалі Sundance, представляв Україну на Берлінале та має безліч нагород. Також відбудеться показ однієї з найкращих картин року ― «Погані дороги» Наталки Ворожбит. Фільм, знятий за її власною однойменною п’єсою, отримав торік приз Verona Film Club Award на Венеційському кінофестивалі та одразу три нагороди на врученні премії від українських кінокритиків «Кіноколо». Обидва фільми представлять режисерки особисто», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що показ 25 серпня розпочнеться о 20:00. Фільм «Погані дороги» має вікове обмеження 18+.

Організатори нагадали, що у межах святкової програми до 30-річчя Незалежності 23 серпня, в День Державного прапора України, на Кіновернісажі показали фільми «Антон і червона химера» Зази Урушадзе та "Будинок „Слово“ Тараса Томенка. А 24 серпня, в День Незалежності - «Таємний щоденник Симона Петлюри» Олеся Янчука та «Аве Марія» Людмили Єфіменко.

Як повідомляв Укрінформ, «Кіновернісаж просто неба» працює з 25 червня по 25 серпня. Захід організовано UP UA STUDIO вже вдруге.

Читайте також: Назвали переможців «Марафону фільмів: 30 років Незалежності»

За 7 тижнів покази українських фільмів просто неба вже відвідали понад 15 тисяч глядачів. Фільми представляли відомі режисери та актори. Двічі відвідував покази актор та режисер Ахтем Сеітаблаєв. Про свої стрічки розповідали Олесь Санін, Анатолій Матешко, Володимир Тихий, Віктор Придувалов, режисерка та кліпмейкерка Катя Царік, актриса Ірма Вітовська, продюсер Володимир Філіппов.

«Кіновернісаж просто неба» відбувається за підтримки Державного агентства України з питань кіно за сприяння Київської міської державної адміністрації та Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації. Фестиваль націлений на промоцію та популяризацію українського кінематографа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-