Назвали переможців «Марафону фільмів: 30 років Незалежності»

Назвали переможців «Марафону фільмів: 30 років Незалежності»

Укрінформ
Державне агентство з питань кіно оприлюднило переможців Марафону фільмів до 30-річчя Незалежності України.

Як повідомляє пресслужба агентства, це фільми, що отримали понад 10% голосів за результатами голосування глядачів під час Марафону, проведеного Держкіно, передає Укрінформ.

«За напрямом "Фільми широкої глядацької аудиторії" найбільшу кількість голосів отримали наступні картини: "Мої думки тихі", режисер Антоніо Лукіч; "Кіборги", режисер Ахтем Сеітаблаєв», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Фільм “СТОП-ЗЕМЛЯ” Катерини Горностай отримав Гран-Прі 12-го Одеського кінофестивалю

Зазначається, що за напрямом "Авторські фільми" глядачі проголосували за фільм "Плем'я", режисер Мирослав Слабошпицький; "Додому", режисер Наріман Алієв; "Атлантида", режисер Валентин Васянович.

За напрямом "Документальні фільми" перемогли: "Земля блакитна, ніби апельсин", режисерка Ірина Цілик; "Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго", режисерка Надія Парфан; "Міф", режисери Леонід Кантер, Іван Ясній; "ЮКІ", режисер Володимир Мула.

Читайте також: Завершили зйомки фільму «Довбуш» режисера Олеся Саніна

Також повідомляється, що командам творців цих стрічок вручили подяки Міністерства культури та інформаційної політики за вагомий внесок у розвиток вітчизняного кінематографа та з нагоди 30-ї річниці Незалежності України. Церемонія нагородження відбулася в межах 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю.

Як повідомляв Укрінформ, онлан-опитування відбувалося на сайті Держкіно. Вибрані глядачами фільми вийдуть на екрани кінотеатрів у серпні, до 30-ї річниці Незалежності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-