Фільм “СТОП-ЗЕМЛЯ” Катерини Горностай отримав Гран-Прі 12-го Одеського кінофестивалю

Фільм “СТОП-ЗЕМЛЯ” Катерини Горностай отримав Гран-Прі 12-го Одеського кінофестивалю

Укрінформ
Стрічка “СТОП-ЗЕМЛЯ” Катерини Горностай отримала три нагороди 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, це Гран-прі - приз глядацьких симпатій; професійне журі назвало стрічку «СТОП-ЗЕМЛЯ» Найкращим повнометражним фільмом, а колектив акторів-підлітків цього фільму відзначило в номінації Найкраща акторська робота.

Церемонія нагородження відбулася в суботу, 21 серпня, в останній день 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю.

У категорії Найкраща режисерська робота «Дюка» отримав Нікон Романченко за короткометражний фільм “Leopolis Night”. Найкращим короткометражним фільмом журі назвало «Папині кросівки» Ольги Журби.

Спеціальної відзнаки журі удостоїло повнометражний фільм “Суперник” Маркуса Ленца.

Читайте також: Одеський кінофестиваль: Істина у воді

Призами FIPRESCI журі Міжнародної федерації кінопреси у Національному конкурсі повнометражного кіно відзначило фільм “Із зав’язаними очима” Тараса Дроня, а в номінації короткометражного кіно - «Папині кросівки» Ольги Журби.

Золотим Дюком за внесок у кіномистецтво Одеський кінофестиваль нагородив відомого британського режисера Террі Гілліама - автора культових “12 мавп”, “Страху і ненависті у Лас-Вегасі”, “Бразилії” та інших видатних фільмів.

Як повідомляв Укрінформ, почесну нагороду 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю “Золотий Дюк” за внесок у кіномистецтво під час церемонії відкриття 14 серпня отримав режисер анімаційного кіно й учитель кількох генерацій українських аніматорів Євген Сивокінь, відомий за такими роботами, як “Засипле сніг дороги…”, “Дерево і кішка”, “Людина і слово”, “Пригоди коваля Вакули” та іншими.

Читайте також: У п’ятий день Одеського кінофесту показали «Пам’ять» з Тільдою Свінтон

Цьогоріч Національний конкурс був єдиним на Одеському кінофестивалі. В ньому змагалося 6 повнометражних фільмів: “Королі репу” Мирослава Латика; “Із зав’язаними очима” Тараса Дроня; “Простір” Дмитра Томашпольського; документальний фільм “Національний музей” Андрія Загданського; “СТОП-ЗЕМЛЯ” Катерини Горностай; “Суперник” Маркуса Ленца.

А також 8 короткометражних фільмів: “Біжи, Таню, біжи” Софії Поліщук; “Папині кросівки” Ольги Журби; анімація “Непотрібні речі” Дмитра Лісенбарта; документальна стрічка “Друга хвиля” Марії Стоянової; “Leopolis Night” Нікона Романченка; “Марія” Влада Одуденка; анімація “Тигр блукає поруч” Анастасії Фалілеєвої; “Good Boy” Марії Пономарьової”.

Фільмом-закриттям 12-го Одеського кінофестивалю стала стрічка «Малюк» Чарлі Чапліна, якій цьогоріч - 100 років.

12-ий Одеський міжнародний кінофестиваль тривав з 14 до 21 серпня. Він був приурочений до 30-річчя незалежності України з акцентом на національне кіно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-