У п’ятий день Одеського кінофесту показали «Пам’ять» з Тільдою Свінтон

У п’ятий день Одеського кінофесту показали «Пам’ять» з Тільдою Свінтон

Укрінформ
У Національному конкурсі 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю 18 серпня відбувся показ документальної стрічки Андрія Загданського “Національний музей”.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ОМКФ.

Фільм “Національний музей” - це портрет Національного художнього музею, де зберігається та експонується мистецтво України. Стрічку представив режисер. “Ідея фільму сформувалась після Майдану в Києві. Я подумав, що хочу зробити фільм, який би відображав сьогоденний стан України. Ані політичний, ані воєнний, а такий, з яким у мене є відношення. І музей виявився абсолютно ідеальним об’єктом. В ньому є історія мистецтва, історія України, в ньому є нещастя, досягнення та стан України - це єдиний об’єкт, ідеальний для дослідження”, - сказав Загданський.

Свою авторську роботу “Небеса” представив член журі Work In Progress секції Film Industry Office сербский режисер Срджан Драґоєвич. “Я не очікую, що публіка зрозуміє все, що я хотів сказати у цьому фільмі. Але якби я хотів цього, то, напевно, був би шизофреником - як герой фільму. Мені важливо, щоб було зрозуміло, чому у декількох місцях з’являється золоте теля. Це означає, що наше суспільство більш поганське, ніж християнське”, - зазначив режисер.

Читайте також: Четвертий день Одеського кінофесту: «Спокуса» Вергувена та антиутопія Гілліама

На ОМКФ відбулася національна прем’єра документального фільму Ірени Стеценко “Рози. Фільм-кабаре”. Це фільм-концерт музично-театрального колективу “Dakh Daughters” - сучасне політичне кабаре, в якому мистецтво стає способом осмислення подій революції та війни в Україні. “Дівчата “Dakh Daughters” повністю перевернули моє життя. Ми відзняли більше 2 тисяч годин, зйомки тривали 6 років… Хороший режисер той, який залишає хороші шматки матеріалу”, - розповіла режисер.

У секції “Фестиваль фестивалів” було продемонстровано картину “Пам’ять” Апічатпонга Вірасетакула з Тільдою Свінтон у головній ролі. Стрічка отримала цьогоріч у Каннах приз журі, а також багато доброзичливих відгуків від критиків, зокрема Тім Грієрсон зі “Screen Daily” назвав її “повноцінною медитацією на стику духовної ізоляції і поновлення”.

Читайте також: На Одеському кінофестивалі відбулася прем’єра «Аннетт»

Фільм “Коханці” режисера Ніколь Гарсія в жанрі мелодраматичного трилера був представлений в секції “Гала-Прем’єри”. Торік стрічка була номінована на «Золотого лева» Венеційського кінофестивалю.

У програмі української ретроспективи “Незалежні” була показана дебютна ігрова стрічка Сергія Лозниці “Щастя моє”. У програмі ретроспективи фільмів видатного польского режисера Кшиштофа Кесльовського відбувся показ фільму “Подвійне життя Вероніки”. Крім того, глядачі переглянули фільм “Король-рибалка” Террі Ґілліама.

Слухачі Літньої кіношколи мали змогу відвідати майстер-клас про джерела фінансування фільму від Олександри Костіної.

Читайте також: На Одеському фестивалі вручили «Золотого Дюка» за внесок у кіномистецтво

У заключний день Кіноринку свої презентації представили компанії КІНОСВІТ, OSRAM Cinema XBO, KINOPROKAT та ASIA CINEMA.

У межах професійної секції Film Industry Office відбулась низка панельних дискусій, присвячених туристичному аспекту у кінематографі та локейшн-менеджменту в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 12-ий Одеський міжнародний кінофестиваль розпочався 14 серпня і триватиме до 21 серпня. Кінофестиваль приурочений до 30-річчя незалежності України і акцентований на національному кіно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-