На Одеському фестивалі вручили «Золотого Дюка» за внесок у кіномистецтво

На Одеському фестивалі вручили «Золотого Дюка» за внесок у кіномистецтво

Укрінформ
Почесну нагороду 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю “Золотий Дюк” за внесок у кіномистецтво під час церемонії відкриття отримав режисер анімаційного кіно й учитель кількох генерацій українських аніматорів Євген Сивокінь.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ОМКФ.

“Я дуже розчулений таким привітанням і зазначу, що сприймаю цю нагороду як відзнаку за роки, що знаходжусь у професії. Це показник того, що нам вдалось і пощастило зробити - нам пощастило зняти чудові фільми та виховати талановитих учнів. Я сподіваюсь, вони підхоплять цю традицію і понесуть її далі. Бажаю, щоб українська анімація розвивалася і наші учні отримували нагороди на різних фестивалях”, - зазначив Сивокінь.

Читайте також: В Україні завершили зйомки повнометражного кінодебюту Дениса Тарасова «БожеВільні»

Як зазначається, глядачу режисер відомий за такими роботами, як “Засипле сніг дороги…”, “Дерево і кішка”, “Людина і слово”, “Пригоди коваля Вакули” та іншими.

У пресслужбі нагадали, що єдиною конкурсною програмою фестивалю цьогоріч став Національний Конкурс. Загалом на участь у ньому було подано понад 250 фільмів, з яких понад 60 — повнометражні стрічки. Під час церемонії відкриття були оголошені стрічки, які будуть показані в межах конкурсної програми: 6 повнометражних і 8 короткометражних фільмів.

Також було оголошено склад журі 12-го ОМКФ. До складу Міжнародного журі увійшли режисерка Дар’я Жук (Білорусь), режисер Елі Ґраппе (Франція/Швейцарія), продюсер Жан-Шарль Леві (США), акторка Оксана Черкашина (Україна) та фестивальний менеджер Звіад Елізіані (Грузія). До складу журі Міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI цього року увійшли кінокритик Божидар Манов (Болгарія), кінокритикиня Діана Мартіросян (Вірменія) та кінознавчиня Наталія Мусієнко (Україна).

Читайте також: У кінотеатрах до Дня Незалежності покажуть фільм, «зібраний» із відеозаписів українських бійців

Як повідомляв Укрінформ, урочиста церемонія відкриття 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю відбулася увечері 14 серпня в Одеській опері. Кінофестиваль триватиме до 21 серпня і приурочений до 30-річчя Незалежності України з акцентом на національне кіно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-