Bouquet Kyiv Stage 2021 представить ретроспективу «30 років українського кіно»

Bouquet Kyiv Stage 2021 представить ретроспективу «30 років українського кіно»

Укрінформ
Фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage 2021 представить своїм відвідувачам ретроспективу «30 років українського кіно» - кінопокази відбуватимуться з 28 серпня по 1 вересня у «Софії Київській».

Про це Укрінформу повідомили організатори фестивалю.

«Тема фестивалю – «Ми. Між минулим і майбутнім». І ми зібрали фільми, які були зроблені за 30 років Незалежності України Bouquet Kyiv Stage 2021 представить ретроспективу 30 років українського кіно , - розповів програмний директор фестивалю Володимир Войтенко.

За його словами, це буде унікальна можливість побачити стрічки, зокрема, короткометражні, які за інших умов навряд чи буде змога подивитися в одному місці в Україні. Глядачі протягом п’яти днів зможуть переглянути близько сорока стрічок, які поєднані у десять цікавих «кінобукетів».

Серед стрічок, які заплановані до показу: «Сокира» (1995) Володимира Тихого, «Поміж тіней» (2019) Олександра Стоколенка, «Проти сонця» (2004) та «Присмерк» (2013) Валентина Васяновича, «Мама померла в суботу на кухні» (2009) та «Слава» (2020) Максима Васяновича, «Літа мої…» (2013) Володимира Гончарова, «Помин» (2012) Ірини Цілик, «Мандрагора» (2014) Марисі Нікітюк та інші.

Роботи визнаних метрів українського кінематографа та молодих режисерів відібрані за безпосередньої допомоги оргкомітетів національних фестивалів та премій: Національної кінопремії «Золота дзиґа», Одеського міжнародного кінофестивалю, Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» та премії Спілки кінокритиків України «Кіноколо».

Читайте також: Опитування виявило дві найбільші мрії українців

Це короткі фільми, які отримали нагороди престижних світових фестивалів і почали мандрувати іншими. Стрічка «Проти сонця» Валентина Васяновича, героєм якої є реальний скульптор – це неігровий фільм, але у ньому є і ігрова форма. Дуже пронизливий філософський фільм «Подорожні» Ігоря Стрембіцького – про те, хто ми є в цьому світі. «Йшов трамвай дев'ятий номер» Степана Коваля створено в техніці пластилінової анімації.

Запланований також анімаційний «кінобукет», на якому покажуть, зокрема, фільми «Петрівка-реквієм» (2018), «Хроніки одного міста» (2017) Євгена Сивокіня, «Пуповина» (2018) та «Господарочка» (2020) Олександра Бубнова.

Ініціатор та куратор фестивалю «Кінобукет» – продюсер Андрій Різоль. Організатор – Асоціація «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!».

Фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage був започаткований 2018 року в Києві. Традиційно проходить в останні дні літа в саду заповідника «Софія Київська».

Організатори цьогорічного фестивалю – культурний центр Дом Майстер Клас та Національний заповідник «Софія Київська».

Засновники фестивалю позиціонують його як подарунок місту, тому вхід на всі події є вільним. Потрібно буде сплатити лише за вхідний квиток на територію «Софії Київської».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-