Паради й майстер-класи: у Львові стартує міжнародний фольклорний фестиваль «Етновир»

Паради й майстер-класи: у Львові стартує міжнародний фольклорний фестиваль «Етновир»

Укрінформ
У Львові стартує 10-й ювілейний Міжнародний фестиваль фольклору «Етновир», який цьогоріч пройде 20-22 серпня.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА.

«Сьогодні розпочинається одна з головних подій святкування Дня Незалежності України у Львові – 10-й Ювілейний Міжнародний фестиваль фольклору «Етновир». Цього року свято відбувається на нових локаціях – в палаці Потоцьких, а також на площі Музейній – там розмістять малу сцену для виступу оркестрів народних інструментів», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Запоріжжі змінили дату проведення музичного фестивалю Zound

На «Етновир» запрошені танцювальні міжнародні колективи з Чорногорії, Сербії, Туреччини, Венесуели й Таїті. Усі вони готують хореографічні виступи, покази унікальних національних костюмів і сувеніри своїх країни.

У межах фестивалю відбудуться паради учасників головними вулицями міста, вечори дружби й танцювальні майстер-класи.

В ОДА підкреслили, що вперше у межах цього фестивалю у перший день пройде Форум фольклорних ініціатив «Фольклорні традиції – код нації». Учасники говоритимуть про те, наскільки актуальною для молоді є фольклорна спадщина свого народу, особливо в епоху діджиталізації та соцмереж.

Читайте також: У Батурині вихідними відбудеться козацький фестиваль «Шабля»

Участь у дискусії візьмуть спікери з різних міст і країн. Зокрема: директор фестивалю «Етновир» і президент CIOFF Україна, Андрій Сидор і президент CIOFF (Міжнародна рада організацій фольклорних фестивалів та народних мистецтв під егідою ЮНЕСКО), Філіп Босан.

Увечері 20 серпня пройде марш-парад усіх учасників фестивалю центральними вулицями міста від площі Ринок до палацу Потоцьких. А вже о 19:00 на головній сцені у палаці Потоцьких відбудеться урочисте відкриття фестивалю.

Хедлайнером другого фестивального дня, 21 серпня, буде хор ім. Г. Верьовки. Вони виступатимуть у супроводі живого оркестру і танцювальної групи.

Читайте також: «Південний Шевченко Рок. Фест «Кобзар» відбудеться на березі Чорного моря

В останній день фестивалю відбудеться урочисте нагородження колективів-учасників на головній сцені, потім пройде концерт, а завершиться все спільним виконанням аркану - українського народного чоловічого танцю.

В ОДА нагадали, що фестиваль «Етновир» відбувається під егідою Міжнародної Ради організацій фестивалів фольклору і традиційних мистецтв (CIOFF) при ЮНЕСКО. Вхід на всі події фестивалю вільний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-