Як відсвяткувати 30-річчя незалежної України

Як відсвяткувати 30-річчя незалежної України

Афіша
Укрінформ
Розповідаємо, де та як святкувати 30-тий День Народження незалежної України.

Урочистий концерт та парад

Що цікавого: 24 серпня відбудеться урочистий парад, що розкриє тему гідності та гордості за Україну, культурних надбань, а також досягнень впродовж 30 років Незалежності. Урочистий концерт відбудеться за участю Збройних Сил України, які представлять новий стройовий крок зроблений на основі кроку січових стрільців армії УНР 1918 року, але із сучасними елементами. Паралельно із традиційною частиною параду на Майдані Незалежності відбуватиметься парад на р. Дніпро, а також вперше за 30 років Незалежності України в небі пролітатиме колона військово-повітряних сил України.

Перед ходою Збройних Сил України відбудеться театралізований перформанс «ДНК» (День Народження Країни), який має на меті показати історичні віхи України через ходу дівчинки, яка є уособленням ДНК, образу України, від доби Київської Русі до новітньої історії України. Театралізоване дійство супроводжується спеціально написаною музичною темою, а також звуковим дизайном.

Коли: 24 серпня 09:30

Де: вул. Хрещатик та Майдан Незалежності

Вхід вільний

КОВЧЕГ «УКРАЇНА»: десять століть української музики

Що цікавого: Концерт-подорож “КОВЧЕГ «УКРАЇНА»: десять століть української музики” поєднає традиційну і класичну музику, шедеври українського образотворчого мистецтва і новітні технології. У музичну команду “Ковчегу” входять відомі українські гурти і солісти – «ДахаБраха», “Хорея Козацька”, “Курбаси”, Уляна Горбачевська, а також Молодіжний симфонічний оркестр під орудою Оксани Линів, Національна чоловіча капела "Дударик", Київський дівочий хор ім. Лисенка, оперні солісти – сопрано Оксана Нікітюк і тенор Назар Тацишин. Особлива гостя концерту – 85 річна співачка з Полісся Домініка Чекун – хранителька традиції ритуального співу Полісся. 22 серпня до "Ковчегу" приєднаються зірки української сцени – Аліна Паш, солістка гурту The Hardkiss Юлія Саніна, Wellboy, Джамала, Святослав Вакарчук. Спеціально до події Сергій Жадан та гурт «ДахаБраха» написали пісню – легенду про Ноя на український лад.

Коли: 22 серпня о 21.00

Де: Михайлівська площа

Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Фестиваль повітряних куль «‎Монгольф'єрія. Я - громадянин

Що цікавого: Найяскравіша повітроплавна подія року – фестиваль повітряних куль «Монгольф’єрія. Я громадянин» відбудеться у Києві спеціально до 30-річчя незалежності України! Ви побачите повітроплавне дійство, поєднане із вражаючою українською культурою та отримаєте незабутні враження! На вас чекатимуть:

  • 15 величезних аеростатів,
  • можливість підйому на повітряній кулі,
  • виступи повітряних гімнастів,
  • автентична шоу-програма,
  • інстаграмні фото-зони,
  • українська кухня,
  • встановлення патріотичного рекорду України.

Коли: 23 - 24 серпня 17:00-22:00

Де: ВДНГ 

Скільки: відвідання фестивалю для всієї родини або компанії друзів до 10 осіб разом – 290 грн за всіх. Розіграш польоту на повітряній кулі від Укрінформу - тут.

Більше інформації: Facebook

Фестиваль "Мандруй Україною"

Що цікавого: Фестиваль #МандруйУкраїною – це перший фестиваль-ярмарок, що об’єднує всі регіони України в одному місті. На фестивалі кожен з 24 регіонів України та Автономна Республіка Крим презентують свій туристичний, культурний і гастрономічний потенціал, проведуть майстер-класи з традиційних українських ремесел, поділяться цікавинками та навіть трохи похизуються своїми талановитими людьми.

Коли: 22 - 24 серпня

Де: Музей просто неба "Пирогів"

Більше інформації: Facebook

Концерт італійського співака Андреа Бочеллі

Що цікавого: Концерт Андреа Бочеллі "Голос моєї душі" пройде у супроводі Національного Симфонічного Оркестру України, диригент-маестро Марчелло Рота та Національного хору України імені Г. Г. Верьовки, а також за участю українських зірок – Тіни Кароль та Джамали.

Коли: 24 серпня 17.00

Де: Площа Конституції (open-air біля Маріїнського палацу)

Фандрайзинговий захід. Всі благодійні внески від глядачів музичного концерту спрямують на розбудову Центру сучасного мистецтва — музею Івана Марчука

Урочистий концерт "День Народження Країни" 

Що цікавого: Урочистий концерт "Незалежність у нашій ДНК. День незалежності країни" у м. Києві з нагоди 30-ї річниці незалежності України за участю Президента України, керівників органів державної влади, дипломатичного корпусу іноземних держав та громадськості - це музично поєднане дійство, яке не матиме пауз і зупинок.

День Народження Країни — це виконавці, яких ми вже давно знаємо та любимо, й ті, з якими ми познайомились зовсім нещодавно, але вони вже увійшли в історію. Пригадай "Червону Руту" Софії Ротару, не здавайся без бою разом з Океаном Ельзи, Запали Дикі Танці з Русланою, нароби побільше шуму з Go-A. Стрибай разом із Веркою Сердючкою, пливи у човні з Іриною Білик та кажи хіп-хоп разом із ТНМК. Клич весну разом із ВВ та слухай неймовірні мелодії Мирослава Скорика. Розквітай як квітка-душа, про яку співає Ніна Матвієнко.

Урочистий концерт поділений на такі основні частини: музично-театрально-хореографічне дійство, складна технологічно-світлова-графічна сценографія, феєрверк шоу та дрон шоу.

Коли: 24 серпня 18:00

Де: НСК Олімпійськийвул. Велика Васильківська, 55

Скільки: 300 - 2500 грн

Більше інформації: Facebook

Тотальна відеоінсталяція «Україна з неба»

Що цікавого: Український Дім — дім для всіх українців. Тотальна відеоінсталяція «Україна з неба» відкриє дивовижні краєвиди, культурні феномени з усіх регіонів країни з висоти пташиного льоту. Інсталяція розгорнеться у форматі 360° в атріумі Українського Дому, на трьох ярусах.

Художнє світло та оригінальна музика створить чарівливу та сугестивну атмосферу для відкриття України з абсолютно нових сторін.

Коли: 25 - 28 серпня 

Де: Національний центр «Український дім», вул. Хрещатик, 2

Скільки: 50-100 грн

Більше інформації: Facebook

Виставка «Раритети Української козацької держави – Гетьманщини XVII-XVIII ст.»

Що цікавого:  До України вперше прибув оригінал латиномовної Конституції Пилипа Орлика. Документ вважається однією з перших конституцій Європи і фактично проголошував в Україні незалежну республіку з протекторатом шведського короля замість підданства царю, що було великим кроком уперед у політичній думці того часу. Крім раритету, представлені і п’ять універсалів 1687-1702 років, виданих у Батурині гетьманом Іваном Мазепою, а також клейнод Івана Мазепи, який дає нам тяглість від гетьманської України до Української Народної Республіки.

Коли: 17 серпня - 14 листопада

Де: Національний заповідник "Софія Київська", вул. Володимирська, 24

Більше інформації

Виставка  «За волю України!»

Що цікавого:  До 30-річчя Незалежності у Києві вперше в історії відкриється унікальна українсько-американська виставка «За волю України!», у якій візьмуть участь 19 музеїв, архівів і бібліотек України та США. В експозиції представлено 250 артефактів, які охоплюють період 1914–1923 рр. і висвітлюють ґенезу однострою періоду Українського Січового Стрілецтва, Української Центральної Ради, УНР, ЗУНР, правління гетьмана Павла Скоропадського, Директорії УНР. Більшість ніколи не оприлюднювалася, не відома не лише широкому загалу, а й вузькому колу фахівців.

Коли: 20 серпня 2021 р. - 20 серпня 2022 р.

Де: Національний музей історії України у Другій світовій війні. Меморіальний комплекс, вул. Лаврська, 24

Більше інформації: Facebook

Виставка «INDEPENDENCE»

Що цікавого: Кожен із нас залишає свої сліди. Якими вони будуть – залежить від оточення, обставин, моменту, а найбільше – від нас самих. Фестиваль сучасного українського мистецтва «СЛІДИ» – це масштабний артпроєкт, що проводиться вже втретє. Цього разу на виставці покажуть, як митці рефлексують на тему Незалежності в широкому сенсі цього слова, а також представлять здобутки сучасних митців, які сформувалися в добу Незалежності України.

На виставці «INDEPENDENCE» будуть представлені нові роботи Ірини Федоренко (SEMIRA) з серії «Faces». Це портрети відомих політиків, акторів, співаків, письменників, художників, які вже залишили свій відбиток в історії. Раніше ми бачили портрети Володимира та Віталія Кличко, Андрія Шевченка, Валерія Харчишина, Енді Воргола, Тараса Шевченка і навіть Володимира Зеленського у виконанні художниці. Цікаво, чиї портрети будуть представлені цього разу!

Коли: 10 - 24 серпня

Де: Київ, Музей історії Києва, вул. Б. Хмельницького, 7

Більше інформації: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-