У Нідерландах намагалися вкрасти картину Моне, її тимчасово не експонують

У Нідерландах намагалися вкрасти картину Моне, її тимчасово не експонують

Укрінформ
Картина художника Клода Моне “Форзаан і Вестерхем” тимчасово не експонується у Заанському музеї в Нідерландах через спробу пограбування.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NH Nieuws

“Заанський музей не знає, коли картина Моне “Форзаан і Вестерхем” знову буде показана публіці. Не виключено, що вона була пошкоджена під час невдалого пограбування в неділю. Наразі триває слідство. Музей не може сказати, скільки на це потрібно часу”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що може пройти кілька днів або навіть тижнів, перш ніж картина повернеться на своє місце. Наразі кімната, у якій зазвичай висить картина Клода Моне “Форзаан і Вестерхем”, порожня і темна.

Фото: NH Nieuws / Mischa Korzec

Музей поки не може сказати, наскільки великі збитки після інциденту, який стався у неділю. Відомо, що два грабіжники намагалися вкрасти картину Моне.

Пограбування виявилося невдалим, охорона музею та персонал оперативно відреагували.

Читайте також: Історія картин з Італії, які шукали майже 70 років

Один із грабіжників, тікаючи, стрибнув на мопед зі спільником, який чекав на нього біля музею. Перед тим, як "дует" втік, зловмисник, що керував мопедом, кілька разів вистрілив з пістолета, після чого грабіжники втекли без творів мистецтва.

Згодом мопед знайшли, проте зловмисників, які атакували музей, поки не затримали.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні минулого року в Нідерландах із музею в містечку Лердам втретє викрали картину Франса Халса під назвою “Два усміхнені хлопчики”, написану в XVII столітті, приблизно 1626 року, вартістю 15 млн євро. Поліція заявила, що грабіжники зламали задні двері.

До цього полотно викрадали у 1988 і 2011 роках. Після першого викрадення пошуки картини тривали три роки. У другому випадку твір знайшли через півроку в Амстердамі. Тоді за крадіжку було затримано чотирьох людей віком від 48 до 62 років.

Після двох пограбувань у музеї діяли посилені заходи безпеки. А найцінніші твори, зокрема й роботи Франса Халса, зберігалися в окремій зоні, яка була відкрита для відвідувачів лише під наглядом.

Перше фото: Wikimedia Commons / Claude Monet

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-