Творці «Ше.Fest» розповіли, чим привабить цьогорічний фестиваль

Творці «Ше.Fest» розповіли, чим привабить цьогорічний фестиваль

Фото
Укрінформ
Всеукраїнський фестиваль Тараса Шевченка «Ше.Fest» відбудеться 21-22 серпня в селі Моринці Черкаської області.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це організатори заходу повідомили на пресконференції.

«Ми облаштуємо спеціальну галявину, де виступатимуть письменники, науковці, барди та кобзарі. Також там діятимуть дитяча галявина, ярмарок та наметове містечко. Окрім того, покажемо прем’єру вистави «Шевченко. Остання любов» режисерки Ольги Анненко, яка буде присвячена стосункам Марко Вовчок та Шевченка», - розповіла засновниця Всеукраїнського фестивалю «Ше.Fest» Юлія Капшученко-Шумейко.

Пресконференція з організаторами та учасниками Ше.Fest-2021 / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Цьогоріч тема фестивалю - кохання, а гаслом обрали слова Тараса Шевченка «Кохайтесь, чорнобриві».

«Цей фестиваль є феноменом. Саме такі місця, як цей фестиваль, приваблюють людей ознайомитися з постаттю Тараса Григоровича. Творці фестивалю дозволяють бачити Шевченка різним, яким він, власне, і був», - наголосив кандидат історичних наук та науковий консультант фестивалю Мирон Гордійчук.

Організатори облаштують для гостей 4 нові локації - фольк-сцену, територію майстер-класів, грін-рум та пресцентр. Там також діятиме галявина майстер-класів, де можна буде власноруч зробити горщики, ляльок та інші традиційні вироби, а також приготувати улюблену страву Шевченка - борщ із карасями.

Окрім того, на гостей чекає фестивальна сцена, на якій виступатимуть відомі музичні гурти. Зокрема, «Go-A», «Один в каное», Kalush, «Зграя», «OT VINTA».

«Це не перший наш виступ на Ше.Фестивалі. Тут завжди крута атмосфера, причому вона не просто фестивальна, а ще й просвітницька. А цього року буде ще й театральна. Тож ми готові приїжджати ще й ще», - підкреслив засновник гурту «Go-A» Тарас Шевченко.

Читайте також: Dream Гогольfest на Херсонщині триватиме три дні

Організатори заходу звернули увагу на те, що на фестивалі категорично заборонено вживати та продавати алкогольні напої.

Вхід на фестиваль безкоштовний.

Минулого року захід не проводили через карантинні обмеження, проте цього разу організатори обіцяють зробити його вдвічі запальнішим.

Як повідомлялося, перший «Ше.Фестиваль» відбувся в серпні 2014 року в селі Моринці, де народився український письменник Тарас Шевченко. Захід був присвячений 200-річчю від дня народження відомого поета і художника, класика української літератури та мислителя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-