Музика просто неба й майстер-класи з археології: у Миколаєві анонсували фестиваль на вихідні

Музика просто неба й майстер-класи з археології: у Миколаєві анонсували фестиваль на вихідні

Укрінформ
У Миколаєві на території пам’ятки археології «Городище «Дикий Сад» 21 та 22 серпня відбудеться видовищно-розважальне дійство - фестиваль «Арт-перехрестя часів і народів».

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник управління культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради Юрій Любаров.

«Цим масштабним фестивалем відкриється низка заходів, які відбуватимуться у нашому місті з нагоди 30-ї річниці Незалежності України. Протягом двох днів гості занурюватимуться у дивовижну атмосферу, яка панує на яскравій перлині історичного Миколаєва - городищі «Дикий Сад», - сказав Любаров.

Читайте також: У Тернополі проведуть міжнародний фестиваль гончарів

За його словами, в рамках фестивалю працюватиме виставкове містечко, проводитимуться екскурсії територією городища, відбудеться перший в Україні інтерактивний тур із доповненою реальністю, історичні реконструкції часів кіммерійської цивілізації тощо.

Для охочих працюватимуть майстер-класи з польової археології під керівництвом професійних археологів, історичні театралізовані атракції.

Увечері на миколаївців та гостей чекатиме вистава просто неба «Дванадцята ніч» від акторів Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру, свято авторської пісні та поезії «Вогнище Евтерпи» та рок-фестиваль «Дикий сад».

Читайте також: «Чорноморські Ігри» повертаються: 20 серпня у Скадовську стартує дитячий фестиваль

Паралельно на Соборній площі триватиме мистецька акція «Музика просто неба».

Поселення «Дикий Сад» - єдиний у степовій частині України археологічний пам’ятник високорозвинутої культури епохи пізньої бронзи. Городище існувало з середини XIII і до початку Х сторіччя до Різдва Христового. Воно було «свідком» розквіту Нового царства в Єгипті, підйому і занепаду Мікенської цивілізації у Греції та загибелі Трої.

Фото: Суспільне Миколаїв

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-