Україну на Венеціанській бієнале представить галерея The Naked Room

Україну на Венеціанській бієнале представить галерея The Naked Room

Укрінформ
На 59-й Венеціанській бієнале сучасного мистецтва Україну представить галерея The Naked Room.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКІП у Фейсбуці.

"На 59-й Венеціанській бієнале сучасного мистецтва Україну представить галерея The Naked Room з мистецьким проєктом «Фонтан виснаження. Висока вода», який було визначено за результатами рейтингового голосування", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє birdinflight.com, художником проєкту «Фонтан виснаження. Висока вода» став Павло Маков. До кураторської групи увійшли Лізавета Герман, Марія Ланько і Борис Філоненко. Проєкт являє собою реалізацію ідеї Павла Макова, яка з’явилася ще в 1995 році: це серія вмонтованих у стіну мідних воронок, які функціонуватимуть як фонтан.

У 1990-х практично всі фонтани в Харкові, де живе і працює Маков, не діяли і перетворилися на парадоксальні об’єкти у просторі міста. У повноцінному вигляді, з потоками води, проєкт художника так і не був реалізований. Сьогодні фонтан Макова стає образом виснаження на культурному, економічному і політичному рівнях. У Венеції, яка повільно йде під воду, робота набуде нового значення. До експозиції будуть додані архівні матеріали, що розповідають про історію створення інсталяції.

Венеціанська бієнале La Biennale di Venezia - одна з провідних виставок сучасного мистецтва, що проходить що два непарні роки у Венеції. У рамках бієнале проводяться також Венеціанський кінофестиваль та Венеціанський фестиваль архітектури. Україна бере участь у Венеціанській бієнале із 2001 року.

Читайте також: Україна на Венеційському кінофестивалі буде представлена трьома фільмами

Як повідомляв Укрінформ, через пандемію COVID-19 організатори La Biennale di Venezia анонсували нові дати проведення 59-ї Міжнародної художньої виставки Венеціанська бієнале сучасного мистецтв - з 23 квітня по 27 листопада 2022 року.

Фото: The Village Україна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-