Фестиваль «Зелена хвиля»: в Одесі визначили переможців конкурсів

Фестиваль «Зелена хвиля»: в Одесі визначили переможців конкурсів

Фото
Укрінформ
Журі міжнародного книжкового фестивалю-виставки «Зелена хвиля», що завершився в Одесі, визначило переможців літературних конкурсів «Море талантів», «Корнейчуковська премія» та конкурсу цифрового малюнка iParus.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міськради, передає Укрінформ.

«На Всеукраїнський літературний конкурс «Море талантів» було заявлено 190 робіт з усіх регіонів України. Переможців визначили у вікових категоріях у номінаціях «поезія» та «проза». Також відбулося нагородження переможців конкурсу цифрового малюнка iParus кращих юних художників, що освоїли цифрові технології», - йдеться у повідомленні.

В Одесі визначили переможців конкурсів міжнародного фестивалю-виставки «Зелена хвиля» / Фото: Одеська міська рада

Зазначається, що журі також визначило переможців міжнародного конкурсу на найкращий твір для дітей «Корнейчуковська премія» у номінаціях: «поезія», «проза для молодшого шкільного віку», «проза для старшого шкільного віку», «драматургія і кіносценарій», в якому взяли участь літератори України та інших країн.

Переможцям вручено дипломи, почесні відзнаки та подарунки, а їхні роботи будуть опубліковані в альманасі «Море талантів» та збірнику «Корнейчуковська премія», додали в міськраді.

Читайте також: Назвали переможців другого конкурсу Book Pitch

Як повідомляв Укрінформ, у межах фестивалю-виставки «Зелена хвиля» відбулась актуальна дискусія «Дорослі проблеми дитячої літератури». Як наголошували президент громадської спілки «Українська асоціація видавців і книгорозповсюджувачів» Олександр Афонін, гендиректорка Одеської національної наукової бібліотеки Ірина Бірюкова та інші, книгозбірням та видавництвам, що продукують видання для дітей та юнацтва, потрібна підтримка з боку уряду та парламенту. Не можна миритися з тим, що щорічне оновлення фондів українських бібліотек становить усього 0,6% - за норми у 5%.

Учасники фестивалю розраховують, що ситуація поліпшиться завдяки схваленню парламентом у поточному році Стратегії розвитку читання, розробленої представниками громадських організацій, експертами і Міністерством культури та інформаційної політики України, яка сприятиме книговидавництву та утвердженню тренду на престижність читання книг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-