Ткаченко - про смерть Ройтбурда: Величезна втрата для нас всіх

Ткаченко - про смерть Ройтбурда: Величезна втрата для нас всіх

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко назвав величезною втратою смерть українського художника та директора Одеського художнього музею Олександра Ройтбурда.

Як передає Укрінформ, слова співчуття міністр опублікував у Фейсбуці.

"Важко повірити. З життя пішов геній та надзвичайна людина. Він закохав у мистецтво сотні тисяч людей. Пригадую, як буквально нещодавно ми проходили залами Його музею, він натхненно розповідав про виставку сучасного мистецтва, яка от-от розпочнеться, планували, а сьогодні Великого Митця більше немає з нами", - написав Ткаченко.

За його словами, останнім часом Ройтбурд хворів, але не втрачав силу духу, почуття гумору та мав великі плани – не тільки розбудови та реставрації Одеського художнього музею. Зокрема, нещодавно надав документи в міністерство щодо реставраційних робіт.

Читайте також: Олександр Ройтбурд, художник, директор Одеського художнього музею

Ткаченко додав, що художник Ройтбурд горів ідеєю створення музею сучасного мистецтва в Одесі. "Втілити його мрію у життя тепер мусимо ми всі. У його пам’ять", - підкреслив очільник МКІП.

Він також висловив свої співчуття рідним, колегам, друзям.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 8 серпня, пішов з життя відомий український художник та директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд.

Митець помер після тривалої хвороби у віці 59 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-