Один з найкоротших у світі кінофестивалів «Відкрита ніч» 24-й раз стартує у Києві

Один з найкоротших у світі кінофестивалів «Відкрита ніч» 24-й раз стартує у Києві

Укрінформ
У Києві 7 серпня о 20:00 стартує один з найкоротших у світі кінофестивалів "Відкрита ніч", засновником якого є відомий український режисер Михайло Іллєнко. Фестиваль традиційно відбудеться впродовж ночі і переможця оголосять на світанку 8 серпня під час урочистого закриття.

Як повідомили Укрінформу у пресслужбі фестивалю, "Відкрита ніч" оголосила голову цьогорічного журі, яке оцінюватиме конкурсну програму. Це відомий кінознавець, кінокритик, кіносценарист Сергій Тримбач.

"Пропозиція очолити журі кінофестивалю "Відкрита ніч" була трохи несподіваною, але приємною. Працювати з таким цікавим журі - задоволення. А ще й знайомство з фільмами тих, хто вже завтра гратиме першу-другу скрипку в кінематографічному оркестрі... Фестивалі для критика - найприродніший спосіб життя. На критиках фестивальний рух, власне, й тримається. Хоча не тільки на них. Тут маємо зустріч фільмового тексту з його найвірнішими шанувальниками. Тут відбувається перевірка зробленого, знайденого. Відтак це фест, це свято, це радість однодумства, неодмінно багатою палітрою екранних барв", - прокоментував Тримбач.

Читайте також: Фестиваль «Відкрита ніч. Дубль 24» оголосив програму

Він зазначив, що "Відкрита ніч" була відкрита для українських фільмів у найтяжчі роки, коли здавалось, що ніколи вже наш кінематограф не відродиться. Та віра у краще, віра в наше кіно перемогли і сьогодні усе значно оптимістичніше.

У фестивальному журі також: продюсерка Анна Капустіна; акторка театру та кіно Марина Кошкіна; актор театру та кіно Євген Ламах; продюсер, сценарист, композитор Єгор Олесов; кінорежисер, продюсер, сценарист, письменник Олег Сенцов; кінорежисер Тарас Томенко.

""Відкрита Ніч" не випадково пропонує учасникам, глядачам і журі принцип єдності часу, місця і дії. Фестиваль свідомо створює мізансцену маленького випробування одночасно для всіх. Так чи інакше, але кіно – наше спільне випробування. Так само не випадково, як випробування, "Відкрита Ніч" пропонує всім нам світанок", - коментує президент та арт-директор фестивалю Михайло Іллєнко.

Цьогоріч "Відкрита ніч" представить глядачам 23 фільми. До конкурсу увійшли 12 фільмів. Це роботи студентів-дебютантів, а також стрічки вже відомих авторів, які представляли свої фільми на фестивалі у минулі роки. Зокрема, «Фаза», режисер Микола Засєєв; «Потерпи трошки», реж. Любов Гончаренко; «Тюремний рок», реж. Анастасія Логінова; «Черевички не ношені», реж. Анна Кішко; «Майже святий Сєня», реж. Владислав Робський; «Запах поля», реж. Андріана Ярмонова; «Якщо було завтра», реж. Анастасія Євченко; «Океан сміття», Іван Шоха; «Мажорка», реж. Маргарита Кузьміна; «Безіменна історія», реж. Тетяна Кожукало; «Яблучко», реж. Артем Тумарченко; «Вибір», реж. Юрій Паливода.

Читайте також: Кінофестиваль «Відкрита ніч. Дубль 24» оголосив склад журі

У позаконкурсній програмі буде представлено 11 картин: «Людина божествена», реж. Юлія Дегліна; «І буде подорож!», реж. Едуард Георгадзе; «Хто на повідку?», реж. Степан Коваль; «Я люблю любити маму», реж. Степан Коваль; «Дві смужки», реж. Альона Капоріна; «Глибока вода», реж. Анна Дудко; «Геній», реж. Артем Тумарченко; «Подарунок», реж. Олег Мартиросян; «Ситуація так склалася», реж. Едуард Нечмоглод; «Дім», реж. Олександр Нарижнєв; «Анахата», реж. Маргарита Кузьмина.

«Відкрита ніч» – фестиваль, покликаний відкривати нові українські імена у галузі кінематографа та телевізійного виробництва. Фестиваль проходить під девізом: «Ми. Для нас. Про себе.»

Організатори запрошують на кінофестиваль «Відкрита Ніч» 7 серпня о 20:00, АртПричал, вул. Набрежно-Хрещатицька, причал №2. Вхід вільний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-