У Чугуєві пройде Museum holiday - «День Іллі в музеї Рєпіна»

У Чугуєві пройде Museum holiday - «День Іллі в музеї Рєпіна»

Укрінформ
У місті Чугуїв на Харківщині пройде перший в області Museum holiday - «День Іллі в музеї Рєпіна». 1 та 5 серпня на гостей заходу чекатимуть квести, лекції, екскурсії, виставки.

Про це повідомляє пресслужба Харківської облдержадміністрації, передає Укрінформ.

«Під час музейного свята на відвідувачів чекає багато цікавих і пізнавальних активностей, серед яких - політематичні музейні платформи, квест «Чи знаєте ви Рєпіна?», безоплатне відвідування образотворчих експозицій, виставка-ретроспектива, фотолокації, оглядові автобусні екскурсії та оригінальні лекції», - йдеться у повідомленні.

Музейне свято присвячене дню народження Іллі Рєпіна. Відвідувачі, зокрема, побачать фотовиставку-ретроспективу до 145-річчя приїзду художника до будинку батьків. 5 серпня відбудеться закриття Міжнародного рєпінського пленеру та нагородження переможців конкурсу на здобуття премії ім. Рєпіна.

Читайте також: На Львівщині запрацює віртуальний музей «Древній Звенигород»

«Ми сподіваємося, що наша ініціатива щорічного святкування не тільки дня народження Іллі Рєпіна, 5 серпня, а також його іменин надасть можливостей шанувальникам творчості живописця розширити свої знання про його неповторну образотворчу спадщину», - зазначають у департаменті культури і туризму Харківської ОДА.

Як повідомлялося, Ілля Рєпін народився в Чугуєві в 1844 році. Коли був студентом Петербурзької академії мистецтв, часто приїжджав до рідного містечка. Нині в експозиції художньо-меморіального музею Рєпіна поряд із сотнями інших експонатів зберігаються десять робіт пензля знаменитого земляка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-