У київському театрі зіграла 70-річна аматорка у рамках благодійного проєкту

У київському театрі зіграла 70-річна аматорка у рамках благодійного проєкту

Фото
Укрінформ
У київському театрі «Актор» у середу, 30 червня, відбулася незвичайна вистава «Здрастуйте, я ваша тітонька», в якій замість професійної акторки зіграла 70-річна Сусанна Шаповал. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Театральний дебют Сусанни Шаповал, яка все життя мріяла про акторство, відбувся у комедійному спектаклі за мотивами відомої п'єси Брендона Томаса «Тітка Чарлея».

Пані Сусанна виконала роль тої самої тітоньки, Донни Люції д’Альвадорец. Серед професійних акторів, зокрема, зіграв народний артист України Анатолій Гнатюк.

У київському театрі «Актор» дебютувала 70-річна жінка / Фото надані організаторами заходу

«Коли мені подзвонив режисер, я була шокована. Я не могла повірити, що справді вийду на сцену і зіграю таку велику і важливу роль. Але в мене вийшло! Позаду тижні хвилювання, вивчення реплік і репетицій. І тепер я хочу сказати всьому світові: не бійтесь вірити в дива! І кожного дня робіть принаймні один крок назустріч мрії», — поділилася 70-річна дебютантка.

Читайте також: Франківський драмтеатр уперше відтворив гуцульське весілля XIX століття на сцені просто неба

Мрію жінки втілили у рамках всеукраїнського благодійного проєкту «Ділися усмішкою» від фонду Життєлюб та Lay’s.

«Соціальний проєкт "Ділися усмішкою" об'єднує всіх небайдужих заради великої мети: підтримати людей поважного віку та здійснити їхні великі й маленькі мрії. Однак ми розуміємо, що важко мріяти, поки не задоволені базові потреби. Тому протягом трьох літніх місяців забезпечуємо продуктовими наборами одиноких Ба та Ді з двадцятьох містечок України. А в цей час втілюємо сміливі мрії бабусь і дідусів, такі як виступ Сусанни Ісааківни на сцені справжнього театру чи Золоте весілля для 72-річної пари з Кременчука», — розповіла представниця організаторів проєкту "Ділися усмішкою" Аліна Чигасова.

Читайте також: У Театрі на Подолі поставлять «Механічний апельсин» - на український лад

За словами організаторів, кожен охочий може поділитись мрією своїх бабусь і дідусів у соцмережах із хештегом #ділисяусмішкою, та можливо цю мрію реалізують у рамках благодійного проєкту.

Варто зазначити, що 70-річна дебютантка закінчила КПІ і 25 років пропрацювала інженером-конструктором на авіазаводі, однак все життя мріяла стати акторкою. Жінка вже давно на пенсії, і лише два роки тому здійснила свою давню мрію — почала брати уроки зі сценічного мистецтва і репетирувати вистави. Щоправда, так і не встигла зіграти, бо почалася пандемія коронавірусу. Разом із подругами Сусанна Шаповал поставила онлайн-спектакль за Шекспіром у ZOOM.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-