У Львові створили новий мистецький простір – РадіоГараж

У Львові створили новий мистецький простір – РадіоГараж

Укрінформ
У Львові на базі Музею радіо комунального підприємства «Львівське радіо» в унікальній будівлі 1930 року відкрили новий міждисциплінарний мистецький простір, який поєднає звук, мистецтво та технології.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради, передає Укрінформ.

«РадіоГараж розташовано в унікальній будівлі, яка з 1930-х років минулого століття була центром радіомовлення Львова. Сучасний мистецький простір гармонійно інтегрований в стилістику архітектури будівлі і підкреслює її історичність та сучасність. РадіоГараж стане місцем, в якому невидиме медіа (як от радіо) стане видимим та досяжним кожному мешканцю нашого міста», — розповів мистецтвознавець, історик Богдан Шумилович.

Читайте також: Одеський художній музей оновив експозицію

За словами в.о. директора ЛКП «Львівське радіо» Мирослави Лубкович, 2 роки тому Львівське радіо отримало друге дихання: у Львові було створено комунальне підприємство і таким чином історія Львівського радіо не зупинилася на її 89-му році.

«Історія Львівського радіо — це не тільки історія Львова, а й історія України — рівно 70 років тому, 30 червня, коли у Львові було проголошено Акт відновлення української державності, в будівлі Львівського радіо три дні діяла радіостанція ім. Євгена Коновальця», - додала Лубкович.

Будівля Львівського радіо була споруджена у 1912–1913 рр. за проєктом архітектора Адольфа Піллера. У 2020 році розпочались роботи з відновлення, консервації, розробки нової концепції, дизайну і ремонтні роботи у просторі РадіоГаража.

Читайте також: На Книжковому Арсеналі назвали 100 найкращих фільмів в історії України

Архітектори консервували частину першого та підвального поверху, зберігаючи усі відбитки минулого часу. Окремі елементи реставрували, відновили унікальну вхідну браму із вул. Князя Романа та вул. Нижанківського. Також під час проєкту вдалося віднайти унікальні орнаменти на стінах та перекриття із люксферів, одне з яких вдалося відновити.

Одним з перших проєктів РадіоГаража стане виставка «Тільки у Львові», присвячена історії Львівського радіо в полікультурному середовищі міста, і відкривається у липні. Надалі тут планують створити перший в Україні інтерактивний Музей радіо, а також радіолабораторію.

Фото: city-adm.lviv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-