Обрання виконавчого директора УКФ: голова фонду розповіла деталі фінального конкурсу

Обрання виконавчого директора УКФ: голова фонду розповіла деталі фінального конкурсу

Укрінформ
Голова наглядової ради Українського культурного фонду Лариса Мудрак сподівається, що виконавчого директора УКФ буде обрано у фіналі повторного конкурсу 27 квітня, причому відкритим голосуванням.

Про це вона сказала в інтерв’ю LB.ua, передає Укрінформ.

«21 квітня наглядова рада провела перший етап конкурсу - технічний відбір, з огляду на кваліфікаційні критерії та юридичні вимоги до другого етапу конкурсу допущені 12 кандидатів… Другий фінальний етап конкурсу в режимі співбесід призначено на 27 квітня… Рамки визначені. Ми якраз теж говорили з Олександром Ткаченком (міністром культури та інформаційної політики - ред.), що стабілізація роботи інституції має відбутися якнайшвидше. Отже, маємо надію, що 27 квітня виконавчого директора має бути обрано на фіналі конкурсу», - зазначила Мудрак.

Вона додала, що в регламенті УКФ є варіант закритого голосування за рішенням наглядової ради.

Читайте також: Український культурний фонд оголосив переможців професійної премії

«…Я проситиму, щоб це було відкрите голосування», - зауважила очільниця УКФ.

За її словами, відповідальність членів наглядової ради полягає в тому, щоб ставити чіткі запитання, а не загальні.

«Відкритий конкурс дає безпосереднє розуміння фаховості. Що ми оцінюємо людей не за критерієм подобається/не подобається. А за їхнім професіоналізмом. Це мій формат бачення. Я не знаю, як усередині, для цього мені потрібна зустріч з радою. Але формат бачення – це лист критеріїв, за якими кожен член наглядової ради записує свої оцінки», - зауважила голова наглядової ради УКФ.

Вона також наголосила, що наглядова рада не має втручатися в операційну діяльність УКФ.

«Борд повинен мати, нести і утримувати масштабне стратегічне бачення. І, звичайно, вказувати на помилки, допомагати вирівнювати ситуацію. Але жодним чином не втручатися в операційну діяльність. Я вважаю це навіть кримінальним процесом, якщо хтось із учасників наглядових рад втручається напряму в ту чи іншу діяльність інституції», - заявила Мудрак.

Читайте також: Аудиторська перевірка не повинна впливати на вибори виконавчого директора УКФ - Ткаченко

Як повідомляв Укрінформ, за рішенням наглядової ради Українського культурного фонду засідання з конкурсного добору на посаду виконавчого директора УКФ відбудеться 27 квітня о 10:00 у режимі відеоконференції. У фіналі конкурсу братимуть участь 12 кандидатів. Загалом на повторний конкурс подавали документи 19 кандидатів.

Повторний конкурс на посаду виконавчого директора УКФ наглядова рада фонду оголосила 29 березня. 16 квітня було завершено приймання пакетів документів від кандидатів.

Головою УКФ наказом Міністерства культури та інформаційної політики України від 14 квітня 2021 року було призначено Ларису Мудрак.

31 березня, відповідно до наказу МКІП, виконання обов’язків виконавчого директора УКФ покладено на заступника виконавчого директора з питань організаційного розвитку фонду Ірину Осадчу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-