Садовий пропонує уряду дозволити роботу музеїв, галерей та театрів у «червоній» зоні

Садовий пропонує уряду дозволити роботу музеїв, галерей та театрів у «червоній» зоні

Укрінформ
Міський голова Львова Андрій Садовий пропонує уряду в містах червоної зони відкрити музеї, книгарні, галереї та театри. Таку ініціативу мер озвучив під час засідання сесії міськради.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Червона зона має свої обмеження. Ми намагаємося бути максимально зрозумілими і йти на крок вперед. Я б хотів звернутись до уряду, щоб він дозволив працювати книгарням, театрам і мистецьким галереям, адже потрібна також їжа для розуму. Така практика має право на життя і у Львові, і в Україні. Часто люди, які перебувають вдома, мають багато проблем на карантині. Не думаю, що коли людина одна на всю кімнату в музеї – це проблема», – зазначив Садовий.

Читайте також: Підприємці у «червоних» зонах уже можуть реєструватися на отримання ₴ 8 тисяч

Як повідомлялося, Львів перебуває у червоній карантинній зоні з 25 березня. Натомість жорсткий карантин триває з 19 березня.

Як повідомляв Укрінформ, рішенням міської комісії з надзвичайних ситуацій посилений карантин у Львові продовжено до 4 травня. Проте, з 19 квітня за парти повернулися учні 1-4 класів, відновили роботу непродовольчі ринки та літні майданчики і тераси закладів громадського харчування.

Читайте також: В ЮНЕСКО закликають підтримати українські музеї під час пандемії

На ранок 22 квітня на Львівщині підтверджено 125170 випадків інфікування коронавірусом, з них 3117 – летальні. За минулу добу лабораторні центри провели 2039 ПЛР-тестів. Відтак, 804 – позитивні.

В Україні загалом підтверджено 1 990 353 випадки коронавірусу, з них за останню добу – 16 235.

Фото: facebook.com/hrystyna.protsak 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-