В Україні стартував фестиваль документального кіно Docudays UA

В Україні стартував фестиваль документального кіно Docudays UA

Укрінформ
В Україні стартував Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Про це оголосило журі фестивалю під час онлайн-брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні (26 березня – ред.) стартував Docudays UA. Цьогоріч програма фестивалю надзвичайно цікава і різноманітна. Кожен фільм – це міцна документалістика, яка ілюструє сучасність України", — розповіла член журі DOCU/Коротко та національного конкурсу DOCU/Україна Ольга Бірзул.

Читайте також: Docudays UA оголосив зміст програми RIGHTS NOW!

Водночас член правозахисного журі RIGHTS NOW! із Киргизстану Толекан Ісмаїлова підкреслила, що фестиваль Docudays UA – це унікальна можливість побачити універсальність прав людей, переглядаючи фільми.

"Права людини не мають національності й територіальної приналежності. Права людини — це константа, яку треба екранізувати та обговорювати", — наголосила Ісмаїлова.

Цьогоріч Docudays UA присвячений праву людини на здоров’я й проходить під гаслом "Повне одужання". Зокрема, організатори фестивалю пропонують зануритися глибше у процеси нових для людства явищ і оцінити весь масштаб світових змін з початком пандемії.

Читайте також: Docudays UA оголосив учасників міжнародного конкурсу DOCU/СВІТ

Фестиваль збереже всі конкурсні кінопрограми: DOCU/УКРАЇНА, DOCU/СВІТ, DOCU/КОРОТКО. Одна з десяти номінованих стрічок отримає нагороду правозахисної програми "RIGHTS NOW!".

18-й Docudays UA відбуватиметься за підтримки Посольства Швеції в Україні, Українського культурного фонду та Державного агентства України з питань кіно.

Як повідомляв Укрінформ, через впровадження з 20 березня у Києві суворих карантинних обмежень фестиваль відбудеться онлайн з 26 березня до 4 квітня. Основним майданчиком фестивалю стане онлайн-кінотеатр DOCUSPACE, де можна буде долучитися до фестивальних дискусій та майстер-класів, а також переглянути понад 80 стрічок.

Читайте також: Docudays UA оголосив п'ятірку фільмів - учасників Ukrainian Doc Preview

Наживо події можна буде відвідати у кінотеатрі «Жовтень», просторі Креативної спільноти IZONE та Dymchuk Gallery.

У зв’язку із погіршенням ситуації із захворюваністю на коронавірус у столиці запроваджено суворі карантинні обмеження з 20 березня до 9 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-