Кінофестиваль Docudays UA цьогоріч проведуть онлайн

Кінофестиваль Docudays UA цьогоріч проведуть онлайн

Укрінформ
У зв’язку з впровадженням у Києві з 20 березня суворих карантинних обмежень 18 Міжнародний фестиваль про права людини Docudays UA відбудеться онлайн з 26 березня до 4 квітня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне агентство з питань кіно.

“Основним майданчиком фестивалю стане онлайн-кінотеатр DOCUSPACE, де можна буде долучитися до фестивальних дискусій та майстер-класів, а також переглянути понад 80 стрічок із конкурсної та позаконкурсної програм фестивалю”, - йдеться у повідомленні.

Фестиваль збереже всі конкурсні кінопрограми: DOCU/УКРАЇНА, DOCU/СВІТ, DOCU/КОРОТКО. Одна з десяти номінованих стрічок отримає нагороду "RIGHTS NOW!". Її вручать креативному документальному кіно, що досліджує сучасний світ і робить значний внесок у дискусію про людську гідність, свободу та рівність.

Читайте також: Docudays UA оголосив зміст програми RIGHTS NOW!

Фестиваль відбудеться за підтримки Посольства Швеції в Україні, Українського культурного фонду та Державного агентства України з питань кіно.

У Держагенстві зазначили, що на платформі DOCUSPACE відбудуться: кінопокази конкурсних та позаконкурсних програм, а також ретроспективи анімації Анатолія Сурми; публічні онлайн-трансляції правозахисних дискусій програми RIGHTS NOW!, лекцій та зустрічей DOCU/КЛАС, дискусій з режисерами фестивальних стрічок, а також дискусії з художниками програми DOCU/СИНТЕЗ; онлайн-виставка "Ласкаво просимо, вхід заборонено" та онлайн-частина виставки "Добре проторені зв’язки" в межах програми DOCU/СИНТЕЗ; трансляції церемонії відкриття та закриття фестивалю.

Читайте також: Docudays UA оголосив учасників міжнародного конкурсу DOCU/СВІТ

Як повідомляється, частина фестивальних подій відбудеться на базі платформи Zoom: ексклюзивні події для власників індустрійних акредитацій DOCU/ПРО; спілкування в "Живій бібліотеці"; онлайн-студія документального кіно DOCU/ТАБІР, де діти створюватимуть власні документальні стрічки.

Цьогоріч Docudays UA присвячений праву людини на здоров’я й проходитиме під гаслом "Повне одужання". Організатори фестивалю пропонують зануритися глибше у процеси нових для нас явищ і оцінити весь масштаб світових змін з початком пандемії.

Читайте також: Фільм відкриття, програма та формат: організатори розповіли про цьогорічну «Молодість»

Як повідомляв Укрінформ, Берлінський міжнародний кінофестиваль Berlinale пройшов в онлайн-форматі через пандемію коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-