У Коломиї від коронавірусу помер актор Зіновій Симчич

У Коломиї від коронавірусу помер актор Зіновій Симчич

Укрінформ
У Коломиї від коронавірусу помер театральний і кіноактор Зіновій Симчич.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомляє сайт Коломийського академічного обласного українського драматичного театру імені Івана Озаркевича.

"З невимовним болем і смутком, ми, Озарківчани, сприйняли звістку про те, що земна завіса книги життя нашого побратима і наставника Зіновія Симчича впала, що зірка Його Долі, яка яскраво засвітилася в березні трошки більше, як 70 років тому, погасла від холодних березневих ковідних вітрів сьогодні. На жаль, не вийде він більше на сцену до улюблених глядачів: ні в ролі Короля, ні в ролі Казкаря, ні в ролі Блазня», - зазначає коломийський театр.

Зіновій Симчич - син актора і режисера Василя Симчича, відомого за роллю Захара Беркута в однойменній кінострічці 1971 р. Народився 1948 року. Зіновій Симчич після закінчення педінституту 25 років працював викладачем скрипки у школі. Коли вийшов на пенсію, пішов грати в театр і вже з 2001 року став професійним актором. Особливо вдалою для актора вважають роль у кінофільмі молодого кінорежисера Дмитра Сухолиткого-Собчука «Борода». Також знявся в українському сімейному фентезі «Тільки Диво» у ролі сільського фельдшера Флюса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-