Фільм відкриття, програма та формат: організатори розповіли про цьогорічну «Молодість»

Фільм відкриття, програма та формат: організатори розповіли про цьогорічну «Молодість»

Фото
Укрінформ
Фільм режисера Івана Миколайчука «Вавилон XX» відкриє 50-й Київський міжнародний кінофестиваль “Молодість”.

Про це сказав артдиректор Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі під час пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Фільмом-відкриттям буде відомий фільм "Вавилон XX" режисера Івана Миколайчука, який свого часу отримав приз гран-прі саме фестивалю "Молодість", і це була перша нагорода Миколайчука. Я думаю, що це чудова нагода згадати нашого великого майстра", - сказав Халпахчі.

Він розповів, що у програмі фестивалю цьогоріч буде міжнародна конкурсна програма (студентські фільми, короткометражні фільми, повнометражні фільми); національна конкурсна програма (конкурс короткометражних фільмів); альтернативний конкурс; позаконкурсна програма.

Також у Довженко-Центрі відбудеться аутентична виставка, присвячена італійському кінорежисеру Федеріко Феллінні.

Читайте також: Стрічка «Земля блакитна, ніби апельсин» отримала американську премію

Халпахчі зазначив, що минулого року фестиваль "Молодість" був першим фестивалем, який фактично відбувся офлайн. За його словами, цьогоріч фестиваль відбудеться з 29 травня по 6 червня, і передбачається провести його більше в офлайн форматі, але щось буде і в гібридному варіанті.

Проєктний менеджер Fedoriv Agency Назар Житкевич розповів, що основним елементом айдентики 50-го фестивалю "Молодість" буде певна первинна сутність, яка формує різноманітні емоції, суті, образи та переживання.

"Наш дизайн він ірраціональний, наші головні елементи можуть перекривати текст на афіші, але ми не боїмся цього, тому що це творчість. Але для того, щоб афіша не була пустою і безмістовною, то ми дублюємо цей текст в інших місцях, і таким чином досягаємо потрібного ефекту", - сказав він.

Читайте також: Кінофестиваль «Молодість» оголосив прийом заявок на міжнародний ринок кінопродукції

Як повідомлялося, 50-й Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість" відбудеться з 29 травня до 6 червня 2021 року за підтримки Держкіно.

Київський міжнародний кінофестиваль “Молодість” розпочав прийняття заявок на участь у міжнародному ринку кінопродукції Boat Meeting.

У 2021 році переможці фестивалю "Молодість" отримають такі нагороди: гран-прі за найкращий фільм із призом у десять тисяч доларів та статуетку "Скіфський олень"; приз розміром дві тисячі доларів та статуетку "Скіфський олень" - за найкращий фільм у кожній категорії міжнародної програми; приз у розмірі 50 тисяч гривень - за найкращий фільм Національної конкурсної програми короткометражних фільмів.

Читайте також: ОМКФ-2021 відбудеться у новому форматі з акцентом на національне кіно

Також рішенням дирекції кінофестивалю було призначено призовий фонд у розмірі 2000 доларів для переможців програм "Molodist Teen Screen", "Sunny Bunny" та нової програми документального дебютного кіно.

Boat Meeting - це міжнародний ринок копродукції, який пропонує талановитим кінематографістам-початківцям представити свої ідеї повнометражних ігрових фільмів. Під час міжнародного кіноринку Boat Meeting кінематографісти з усього світу мають можливість презентувати власний проєкт представникам світової кіноіндустрії – досвідченим продюсерам, дистриб’юторам та спонсорам.

Читайте також: За підтримки Держкіно знімуть 125 фільмів та серіалів

"Sunny Bunny" — програма кінофестивалю, у якій представлені фільми з проблематикою спільноти ЛГБТ+.

"Molodist Teen Screen" - дитяча програма кінофестивалю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-